Hlavní obsah

Workshop studentů architektury a mladých architektů v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 1. až 6. srpna proběhne v Dobrušce architektonický workshop v podobě pracovního setkání mladých architektů a studentů architektury pod vedením Ing. arch. Zuzany Retterové a MgA. Petry Karlové.

Foto: Dana Ehlová

V Informačním centru na náměstí F.L.Věka jsou shromaždovány názory těch, kteří se chtějí spolupodílet na rozvoji města.

Článek

Vedení dobrušské radnice zastupuje na architektonickém workshopu místostarosta Petr Lžíčař spolu se zastupitelkou Janou Šťáskovou, iniciátorkou tohoto setkání.

Pracovní část akce začne v neděli 2. srpna v 10 hodin u sokolovny. Právě odtud se vydají účastníci na komentovanou prohlídku města, na níž jsou zváni i občané.

Svůj pohled na rozvoj města i jeho současnost mohou Dobrušťáci vyjádřit již nyní a jejich názory se stanou jedním z podkladů práce mladých architektů v Dobrušce.

„V Informačním centru na náměstí F. L. Věka jsou shromaždovány názory těch, kteří se chtějí spolupodílet na rozvoji města,” řekl místostarosta Petr Lžíčař a vyslovil přání, aby se obyvatelé Dobrušky zapojili v co největším počtu.

Na připravené mapě města mohou zájemci barevnými samolepkami označit svoje oblíbená místa v Dobrušce i ta, která by si přáli změnit, popř. lokality, kam nechodí rádi. Svůj postoj může každý jednotlivec doplnit písemnými vzkazy pro skupinu architektů, zaznamenanými do dotazníkového plakátu a tím třeba ovlivnit budoucí směřování Dobrušky.        

Je tedy dobře, že se vzkazy či názory pro vedení radnice a skupinu architektů začínají hromadit. Objevuje se v nich například spokojenost s opravou Rýdlovy vily, s rekonstrukcí areálu pivovaru či vzhledem kostela sv. Václava. Na druhé straně poukazují někteří účastníci ankety na stav kulturního domu a nejsou spokojeni s výsledkem rekonstrukce prostranství před rodným domkem F. L. Věka.          

A co od workshopu architektů očekává město samotné? „Byli bychom rádi, kdyby z workshopu vzešel podnětný návrh nebo nápad pro vyřešení území zahrnující Archlebovy sady, kulturní dům, sokolovnu a autobusové nádraží. Pokud se to podaří, bude vedení města zvažovat jeho využití,” poznamenal Ing. Lžíčař, který má územní rozvoj Dobrušky v gesci.

Architektonický workshop v Dobrušce vyvrcholí veřejnou prezentací výsledků. Ta se uskuteční ve čtvrtek 6. srpna od 14 hodin v malém sále Společenského centra - Kino 70.       

Reklama

Výběr článků

Načítám