Hlavní obsah

Výstava fotografií ve zlínském Zlatém jablku představuje bránu do Antarktidy

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příležitost odpočinout si v letošním parném létě od sluníčka nabízí další výstava unikátních fotografií Ondřeje Záruby, která je k vidění ve Zlatém jablku. Tentokrát se návštěvníci jejím prostřednictvím mohou přenést až na opačný konec zeměkoule do polární krajiny Jižní Georgie.

Foto: Ondřej Záruba
Článek

Na velkoformátových fotografiích, které jsou od 16. srpna vystaveny v hlavní galerii ve Zlatém jablku, zachytil fotograf a cestovatel Ondřej Záruba krásné přírodní scenérie zdejší panenské přírody a především volně žijící zvířata  Jižní Georgie. Na přelomu října a listopadu 2010 si totiž splnil další ze svých cestovatelských snů a vydal se objevovat krásy pustého ostrova v Atlantickém oceánu, kam návštěvníci z Evropy zavítají jen velmi zřídka.

Hornatý a až na asi 20 místních obyvatel téměř opuštěný ostrov je domovem hlavně tučňáků, lachtanů a rypoušů, kteří se také stali hlavními hrdiny jeho snímků.  

Fotografie z expedice Ondřeje Záruby v Jižní Georgii budou ve Zlatém jablku umístěny do 29. srpna.

Ondřej Záruba (*1969)

Vášnivý amatérský fotograf a cestovatel se narodil ve Zlíně, kde také v současné době žije a pracuje. O fotografování se začal intenzivně zajímat v roce 2006, kdy si pořídil svoji první zrcadlovku. Tehdy si také začal plnit svůj sen o cestování. Na svých cestách fotografuje vše, co se mu dostane před objektiv – krajinu, lidi, zvířata i architekturu. K jeho oblíbeným tématům však patří také sport a rally obzvlášť, protože jej jejich velkým fanouškem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám