Hlavní obsah

Všeminění na Všemině bavilo děti i dospělé

Novinky, Magdalena Murková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve svátek všech dětí - Všeminění se proměnila sobota 30. června v areálu Activitypark Hotelu Všemina. Velký dětský den je akcí již tradiční, letos však poprvé pod novým názvem.

Foto: Magdalena Murková

Program probíhal poklidně a ve hravém tempu, pořadatelé vše dokonale sladili.

Článek

Nabitý program ve spolupráci s hotelem připravily Dětský domov a Základní škola z Vizovic. Děti i dospělí se na Všemině bavili už podruhé. Oproti loňsku, kdy počasí nepřálo a tvářilo se aprílově včetně pěkné nálože krup, bylo letos nádherně slunečno.

Muzika i bitva

Program probíhal poklidně a ve hravém tempu, pořadatelé vše dokonale sladili. Jednotlivá hudební vystoupení Svatého pluku, Popové školy a mnoha dalších, vojenská přehlídka v podání Javornické dělostřelecké gardy (JDG), divadélko s pohádkami pro nejmenší nebo akční zásah Policie ČR včetně jezdecké přehlídky. Venkovní program na hlavním pódiu pak v 19 hodin za hojné účasti dětí zakončila známá tvář Alžběta Kolečkářová.

Vzácní hosté na Všemině

Pozvání přijali i významní hosté. Všeminění se konalo pod záštitou statutárního náměstka hejtmana Zlínského kraje Libora Lukáše, a jako čestní hosté dorazili i velvyslanec Rumunska a Petr Žurek z MAS Vizovicko a Slušovicko.

Kromě hlavního programu celý areál křižovala stanoviště s hrami a soutěžemi. Odvážnější návštěvníci nasáli adrenalin během aktivit s instruktory agentury GM5. Výzvou byl waterball, aktivity na lanovém centru, lukostřelba, chytání rybiček na udičku i házení balónků na cíl. Nejmenší děti se vyřádily ve skákacím hradu, radost jim dělalo i malování na obličej.

Dusot koní, vůně dobrot

Své stanoviště, včetně historických vozidel určených k projížďkám, na Všemině měli také vojáci z JDG. Účastníci velkého dětského dne se projížděli v bryčce nebo na koních či poníkovi. Areálem se linula libá vůně nejrůznějších dobrot ze stánků, v nichž mistrní řemeslníci nabízeli i rukodělné výrobky.

Povedlo se, říká ředitelka dětského domova

I letošní Všeminění, stejně jako loni, bylo akcí charitativní. Jeho cílem je vždy podpořit hlavně děti z Dětského domova ve Vizovicích.

„Myslím, že jsme touto akcí krásně odstartovali prázdniny. Troufám si říct, že se Všeminění vydařilo. Děkujeme za spolupráci všem organizátorů a sponzorům, bez nichž bychom to nikdy nezvládli,“ uvedla ředitelka Dětského domova ve Vizovicích Eva Čapková.

Letní kino už promítá, blíží se nejen Pohádkový les

„Tato akce není zdaleka jediná, kterou ve spolupráci s Activitypark Hotelem Všemina pořádáme. Již řadu let organizujeme také Letní kino, které začalo promítat právě v pátek 29. června. Známé i méně známé tituly na plátno projektory promítnou každý pátek až do konce prázdnin. Na podzim nás čeká Pohádkový les a 8. prosince tradiční Mikulášská party,“ dodala ředitelka vizovického Dětského domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám