Hlavní obsah

Vozy Škoda měly sraz v Kvasinách

Novinky, David Veselík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Setkání vozů Škoda ve východočeských Kvasinách proběhlo v sobotu 12. května. Na sraz se sjelo kolem 90 aut, která se ve Kvasinách vyráběla, a proběhl bohatý program spojený s exkurzí do závodu Škoda Kvasiny.

Foto: David Veselík

Kolona škodovek na cestě do Kvasin

Článek

U příležitosti 60. výročí kabrioletu Škoda Felicia, který se v Kvasinách, tehdejší AZNP Kvasiny vyráběl od roku 1959 do roku 1964, proběhl sraz vozů Škoda.

V největším počtu přijeli majitelé se svými Feliciemi. Na sraz dorazilo celkem 90 vozidel, několik majitelů škodovek z Německa, Slovenska. Na sraz dorazilo i několik Rapidů, 110R kupé, Octavie Combi, nebo speciální verze Felicie v provedení Fun - pickup.

Sraz začal kolem osmé hodiny ranní před kempem ATC Rozkoš. Proběhla registrace účastníků srazu a řazení aut na spanilou jízdu do Kvasin. Peloton aut byl veden přes Skalku, kde se do kolony připojila část účastníků. V 10 hodin kolona dorazila do Kvasin a proběhl slavnostní průjezd závodem Škoda Auto.

Po průjezdu kolona odjela na přilehlé parkoviště, kde proběhl proslov pořadatelů. Všichni registrování účastníci dostali hrneček Škoda Monte Carlo a malé občerstvení.

Odpoledne se uskutečnily exkurze do závodu Škoda. Po krátkém nahlédnutí do historie závodu exkurze vedla od svařovny, přes montáž příslušenství do vozů - exkurze trvala tři hodiny.

VIDEA:

https://www.youtube.com/watch?v=l292rDKTJks               

https://www.youtube.com/watch?v=8qnFn5-q2J0

Reklama

Výběr článků

Načítám