Hlavní obsah

Vltavotýnské slavnosti hostily Debbi, Alkehol, UDG i Tlustou Bertu

Novinky, Miroslav Bžoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní slavnosti města Týna nad Vltavou se nesly v duchu malého rockového „fesťáku“, jak ostatně vyplynulo z loňské ankety, kterou v rámci zlepšení kvality kultury ve městě vypsalo Městské centrum kultury a vzdělávání.

Foto: Miroslav Bžoch

Debbi

Článek

Horké páteční odpoledne odstartovala českobudějovická kapela Pilot Season a přilákala tak na náměstí první návštěvníky slavností. O pop-punkové opojení se postarala soběslavská kapela Náhodný Výběr, a když se na pódiu objevili Mr. Cocoman & The Solid Vibes, bylo již náměstí zaplněno fanoušky všech generací. Pop-punková kapela Jaksi Taksi z Prahy dodala večernímu programu to správné grády, a pro ty, kterým se ještě nechtělo domů, byla připravena diskotéka pod širým nebem.

Sobotní dopoledne bylo věnováno milovníkům dechové hudby. Na pódiu vystoupil malý dechový orchestr Březovanka v čele s kapelníkem a tubistou Jiřím Vojtěchem. Slyšet tak byla česká a moravská dechovka včetně orchestrálních a virtuózních sólových skladeb i lidové písně. 

Z docela jiného soudku a zcela jiným fanouškům patřilo odpolední vystoupení kapely Krypton z Protivína, která do Týna nad Vltavou přivezla poctivý heavy-metal. A komu by to snad nestačilo, mohl si záhy vychutnat hardrock v podání kapely Votom z nedalekého Temelína.

Sobotnímu podvečeru kralovala jedna z nejpopulárnějších rockových kapel současnosti – UDG, které v létě koncertuje na všech známých festivalech po celé republice.

Debbi, vlastním jménem Deborah Kahl, doslova přitáhla k pódiu malé i velké fanoušky, kterým kromě živelného rock-popového vystoupení dopřála i autogramiádu.

Jindřichohradecká kapela Tlustá Berta řádila na pódiu se svým „ohnivým“ rockem, který stylově doprovázely pyrotechnické efekty, včetně malého ohňostroje, který byl připraven jako překvapení na závěr vystoupení.

Plejádu sobotních koncertů uzavřela pražská punk-rocková kapela Alkehol, která před rokem oslavila již dvacet pět let své existence a stále se těší velké oblibě svých fanoušků.

Kromě koncertů na náměstí stojí jistě za zmínku vystoupení novocirkusové skupiny performerů Cink Cink Cirk v parku u řeky. Jejich neotřelé artistické kousky pobavily i udivily mnoho nadšených dětských i dospělých diváků.

Vltavotýnské slavnosti města 2018 jsou za námi, ale již v tuto chvíli připravují zaměstnanci Městského centra kultury a vzdělávání program na ty „příští“. Doufejme, že budou minimálně tak skvělé, jako ty letošní. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám