Hlavní obsah

Vladimír Růžička a hokejoví reprezentanti přišli nakrmit do zoo lva Paryse

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční poledne patřilo v pavilonu velkých kočkovitých šelem pražské zoo slavnostnímu krmení indického lva Paryse. Mladou kozu do výběhu mu přišli předhodit trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička, hráči Vojtěch Mozík, Michal Vondra, Bohumil Jank a lví jmenovec Jakub Lev.

Foto: Vratislav Konečný

Hokejisté se v zoo těšili značnému zájmu návštěvníků

Článek

Koza Paryse nenadchla

Zabitá koza byla slavnostně položena na vyvýšené plato, kde si šelmy své menu obvykle vychutnávají. Čtrnáctiletý Parys, o kterém jeho ošetřovatelka hovořila jako o velmi vitálním zvířeti, v přepočtu na lidský věk zhruba šedesátiletý, ale měl kozu doslova “na háku.“ Možná ho znervózňovaly davy přihlížejících. Kdo je rád, když mu druhý kouká do talíře - a těch druhých tu byly desítky.

Parys je ve skupině vzácných lvů indických nejstarší, lvice Kalindi a její dcera Sajani jsou o dost mladší, Sajani jsou přes dva roky. Do Prahy přišli z Magdeburgu.

Růžičkova věc

Zatímco sebou Parys po napití se otráveně plácl do stínu, hokejisté uspořádali malou autogramiádu s tiskovkou. Na otázku, jaký mají dojem z aféry kolem trenéra, odpověděl Michal Vondrka lakonicky, že to je "Růžova" věc a musí si to vyřídit sám, jeho osobně, že to nezajímá.

Lví skupinu podporuje pražská hokejová Slavia, lev je také maskotem nadcházejícího mistrovství světa v hokeji.

V červenci přibudou další lvi

V letě má doplnit zdejší lví skupinu další, přímo z Indie, současní pražští lvi přibyli z Německa.

Bude to v zoo velká sláva, pražská zoo byla vybrána po dlouhém jednání jako nejoptimálnější, lvi indičtí žijí volně už jen ve státě Gudžarát v západní Indii a jsou stejným symbolem jako pro Čínu pandy.

Reklama

Výběr článků

Načítám