Hlavní obsah

Viktor Sodoma a další zpěváci podpoří péči o seniory a handicapované

Novinky, Petr Novák

Sobota 4. října od 19 hodin bude v Městském divadle Mnichovo Hradiště patřit benefičnímu koncertu Spokojeného domova. Vystoupí na něm Viktor Sodoma a další hudební hosté, nebude však chybět ani křest knihy a také překvapení.

Foto: Petr Novák

Plakát koncertu

Článek

Je tomu již 10 let, co Spokojený domov, původně coby občanské sdružení, začal pečovat o seniory a handicapované v jejich vlastních domácnostech. Od počátku se zaměřoval na menší obce a kladl důraz na časovou flexibilitu. Jeho služby se z Mnichovohradišťska postupně rozšířily rovněž na Mladoboleslavsko, Jičínsko a Turnovsko. Od roku 2012 funguje Spokojený domov pod hlavičkou obecně prospěšné společnosti.

A právě při příležitosti desátých narozenin připravuje tato organizace benefiční koncert, který se uskuteční v sobotu 4. října od 19 hodin v Městském divadle Mnichovo Hradiště. Vstupenky za 250 Kč jsou v předprodeji k zakoupení v budově Klubu na Masarykově náměstí.

Účast na koncertě přislíbili zpěváci a hudebníci Viktor Sodoma, Pavel Půta & Andy Seidl, Ivan Berka, Tomáš Chmel, Jakub Kazda. Dalším potvrzeným hostem je herec a dabér Václav Knop, který je dlouhodobou oficiální tváří Spokojeného domova.

„V doprovodném programu chceme poutavou formou představit životní příběhy některých našich klientů a v plánu je i jedno překvapení,“ říká koordinátor koncertu Petr Novák.

Na koncertě bude mít také křest kniha Když péče hřeje u srdce – 10 let nejen s hvězdami, v níž kromě kapitoly věnované desetileté historii Spokojeného domova budou rozhovory, které tato neziskové organizace přinesla v uplynulých letech ve svém zpravodaji. Mezi respondenty nechybí regionální osobnosti, ale ani takové hvězdy jako Květa Fialová, Luba Skořepová, Taťána Kuchařová, Jan Hrušínský, Pavel Nový či Michal Horáček.

Výtěžek ze vstupného benefičního koncertu i z prodeje knihy bude použit na nákup nového služebního automobilu, který nahradí dosluhující felicii. Protože pečovatelé a pečovatelky jezdí za svými klienty za každého počasí i do těch nejmenších vesniček a velmi často také klienty převážejí například k lékaři, jsou spolehlivé a bezpečné automobily pro Spokojený domov nezbytností.

Reklama

Výběr článků

Načítám