Hlavní obsah

Velikonoční veselice na zámku Mníšku se blíží

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příprava již 17. ročníku Velikonoční veselice s kuřetem, která se letos na zámku v Mníšku pod Brdy koná v sobotu 31. března, je v plném proudu. Akce, spojená s dobročinnou sbírkou pro Pomozte dětem, nabídne program po celý den. Chybět nebude řemeslný jarmark, hudba ani šermířská vystoupení.

Foto: Anna Čelouchová

Při Velikonoční veselici uvidíte šermířská vystoupení.

Článek

V sobotu 31. března můžete v Mníšku strávit celý den. V zahradě i na nádvoří zámku se nudit rozhodně nebudete. Projdete stánky a na řemeslném jarmarku nakoupíte dobrůtky i velikonoční zboží. Uvidíte ukázky šermu, divadelní vystoupení, poslechnete si flašinetáře, zhlédnete Pašijové hry, ve výtvarném ateliéru bude přichystáno velikonoční tvoření.

Uvnitř zámku bude k výběru několik prohlídkových tras. Dospělí mohou navštívit reprezentační salóny s barokním nábytkem nebo soukromé komnaty z první republiky. Pro rodiny s dětmi jsou určeny Prohlídky s královnou Elsou s vyprávěním o velikonočních zvycích nebo Pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách, na kterých uslyší o místní bílé paní, zvířecím strašidle z brdských lesů nebo o džinovi pana barona.

Program pro děti se bude na zámku konat po celé velikonoční prázdniny. Od čtvrtka 29. března do pondělí 2. dubna jsou na programu speciální dětské prohlídky s výstavkou panenek, prohlídky Kouzelného sklepení, výtvarná dílna a otevřena bude také vyhlídka z hodinové věže.

Reklama

Výběr článků

Načítám