Hlavní obsah

Veletrh školství seznámí se stážemi a programy, jež jsou v nabídce institucí EU

Novinky, Tomáš Majliš

Ve dnech 6. a 7. prosince proběhne každoroční největší veletrh školství v Moravskoslezském kraji - Učeň, středoškolák, vysokoškolák, který pomáhá mladým lidem s rozhodováním o jejich budoucím studiu. Letošní novinkou veletrhu bude prezentace stáží a programů, které nabízí instituce Evropské unie.

Foto: Tomáš Majliš

Stážistou v Evropské unii

Článek

Jaké stáže EU nabízí, jakou stáž si zvolit, kde najít informace? Na takové otázky budou po oba dny odpovídat ve svém stánku koordinátoři z Europe Direct Ostrava.

„Absolvovat stáž v některé z institucí EU je dobrá příležitost, jak nastartovat svou budoucí kariéru. Získáte mnoho zkušeností, navíc si upevníte znalost cizího jazyka. Na veletrhu představíme typy stáží a prakticky ukážeme, kde jsou k dispozici formuláře, a jak celý proces probíhá. Třeba tak pomůžeme nerozhodným studentům, kteří zatím váhají,“ řekla Mirka Matochová z Europe Direct Ostrava.

Součástí veletrhu budou také přednášky, na kterých se studenti dozvědí o mládežnických portálech, dobrovolnictví nebo o studijních programech, jako je například Erasmus. Erasmus je asi nejznámějším program EU, od nynějška s přidaným symbolem „+“.

Nový program Erasmus+ slučuje všechny stávající programy celoživotního učení. Tím se podstatně zjednodušil přehled o nabízených příležitostech. Sedmiletý program bude disponovat rozpočtem 14,7 miliardy eur a poprvé jsou v něm vyčleněny prostředky také na sport.

Veletrh Učeň, středoškolák, vysokoškolák se koná již tento týden, v pátek od 9:00 do 17:00 a v sobotu od 9:00 do 14:00 hodin na ostravském Výstavišti Černá louka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám