Hlavní obsah

Ve zlínském Zlatém jablku děti v neděli uvidí příběh o Lotrandovi a krásné Zubejdě

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další představení ze série pohádkových příběhů pro nejmenší připravilo Zlaté jablko na neděli 24. června. Děti se mohou těšit na příběh O Zubejdě Solimánské. Vstup na představení, která trvají zhruba 30 minut, je opět zdarma a začínají vždy v 10 a v 15 hodin v dětském koutku.

Foto: LS BOĎI
Článek

Poslední neděli  v měsíci červnu zavítá do Zlatého jablka opět se svými marionetami loutkařský soubor BOĎI z Boučkova loutkového divadla v Jaroměři. Pohádkový příběh O Zubejdě Solimánské vypráví o tom, kterak mladý Lotrando lásku krásné Zubejdy získal. Představení je přepracované tak trochu podle filmové adaptace, tak trochu podle divadelníků z Jaroměře. Jako v ostatních jejich hrách ani zde nechybí postava Kašpárka, který zcela jistě pomůže Lotrandovi a Zubejdě ke štěstí.

Rodinné loutkové divadlo hraje svá představení hlavně pro radost. „Hrajeme pro rozzářené dětské oči, ale i pro spokojené dospěláky. Nehrajeme pro ocenění "odborníků". Vždyť, kdo je větší odborník, než malý dětský divák. Ten nám totiž dá jasně najevo, jestli se mu představení líbí, nebo nelíbí,“ říká principál Roman Bedřich Bauer. O tom, že na dětech divadelníkům skutečně záleží, svědčí i fakt, že po představení jim loutky ukazují a půjčují, takže se s nimi mohou seznámit a pohrát si.   

Místo na divadelní představení je možné si předem rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 733 641 769. (Z organizačních důvodů je ale nutné, aby se děti, které mají rezervaci, dostavily do dětského koutku nejpozději 15 minut před začátkem představení.) S dětmi do 3 let musí být během představení v dětském koutku odpovědná osoba. Vstup je zdarma.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám