Hlavní obsah

Ve Valašských Kloboukách mohou lidé podpořit dobrou věc při Běhu naděje

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Valašských Kloboukách se v sobotu 25. června poběží o naději pro lidi s rakovinou. TJ Sokol zve na sportovní akci s názvem Běh naděje všechny, kterým není osud nemocných lhostejný a kteří jsou ochotní svým dobrovolným příspěvkem podpořit veřejnou sbírku na výzkum rakoviny.

Foto: Lenka Zvonková

Start Běhu naděje

Článek

Start nesoutěžního běhu je v 10.30 hodin, ale už od 8.30 bude připraven bohatý doprovodný program. Zúčastnit se mohou všichni od dětí po seniory a zvolit si mohou také libovolný způsob překonání trati.

„Start a cíl Běhu naděje bude umístěn v dolní části Masarykova náměstí. Zde budou také přichystány zapečetěné pokladničky pro ty, kteří se rozhodnou svým dobrovolným příspěvkem podpořit humanitární poslání akce. Výtěžek sbírky včetně darů od sponzorů bude zaslán na zvláštní účet běhu,“ informoval starosta TJ Sokol Valašské Klobouky Jaroslav Šanovec.

Účastníci si mohou podle jeho slov sami určit tempo a způsob, jakým vytyčený okruh překonají. Na trať se tak mohou vydat pěšky, na koloběžkách, bruslích, kolech, ale třeba také s kočárky.  

Závodu bude předcházet vystoupení tanečních a sportovních kroužků valašskoklobouckého domu dětí a mládeže, představí se i děti z Klobučánku a střídat je budou muzikanti Dúbravanky. K návštěvě svých stanovišť pozvou také dobrovolní hasiči a zdravotníci Červeného kříže. Program však slibuje i mnohé další atraktivní body. Spolupořadatelem sportovního dopoledne je Město Valašské Klobouky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám