Hlavní obsah

Ve druhé sérii základní části míří baseballoví Draci do Olomouce

Novinky, Marek Vičar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baseballová sezóna je již v plném proudu. Draci zvládli úvodní sérii české Extraligy a již tento víkend v sobotu 14. a v neděli 15. dubna se představí na hřišti olomouckých Skokanů.

Foto: Marek Vičar

Pavel Budský hraje za Draky již 13. sezónu

Článek

Brněnští Draci vstoupili do sezóny vítězstvím 2:1 v třízápasové sérii na domácím hřišti proti Ostravě. Tým vedený Arnoštem Nesňalem vykročil dobře do sezóny. V dračím dresu se představily také nové opory Tom Brice a Michal Břeň. Draci ovládli sobotní zápasy po vítězstvích 5:2 a 12:0, v neděli podlehli Ostravě 4:7.

Nadcházející soupeř Draků, Skokani Olomouc mají na kontě taktéž dvě vítězství a jednu porážku. Tým, který vloni spadl do nižší soutěže, ale díky odstoupení Expressu Brno se v Extralize udržel, porazil v sérii Kotlářku Praha, která vloni bojovala v play off.

Draci tedy nemohou čekat nic jednoduchého. S největší pravděpodobností se na nadhazovacích kopcích představí Petr Minařík a Jan Tomek, na třetí zápas je doplní někdo z trojice Sobotka, Jelínek, Schneider. Do sestavy Draků by se měl připojit Pavel Budský, který v první sérii chyběl.

Pro Martina Schneidera jsou zápasy s Olomoucí vždy trochu více pikantní, než pro ostatní. Rodák z tohoto města v dresu Skokanů vyrůstal a zápasy s nimi chtě nechtě prožívá více. "Já se snažím hrát proti každému soupeři vždy stejně, ale samozřejmě že proti týmu, ve kterém jsem působil a na hřišti, kde jsem roky hrával, se člověk chce ukázat,“ říká Schneider.

Bilance Draků se Skokany z loňské sezóny hovoří jasně pro brněnský tým. Draci vloni ovládli čtyři z pěti vzájemných zápasů a manažer Arnošt Nesňal věří, že pokud jeho svěřenci předvedou dobrý týmový výkon a nasazení, tak by měli v neděli z Olomouce odjet jako vítězové.

Reklama

Výběr článků

Načítám