Hlavní obsah

Vánoce na zámku Loučeň: pohádka, knížecí Štědrý den i Česká mše vánoční

Novinky, Ivana Kvasnicová

Bohatý program jako vánoční dárek zdarma nabízí až do Silvestra zámek Loučeň. Tento týden připravil pro děti pohádku, třetí adventní neděli nahlédnou návštěvníci do knížecí rodiny o Štědrém dnu a 23. prosince uslyší Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby. Vánočně vyzdobený zámek tu bude až do Silvestra.

Foto: zámek Loučeň
Článek

O druhé adventní neděli 9. prosince ve 14 hodin se otevře jeden z běžně nepřístupných zámeckých salónků v přízemí - divadelní sál. Ve vánoční pohádce Kapr Karel vezme kapr děti kolem světa.

V pohádkovém vyprávění nebudou chybět koledy, publikum spolu s kaprem Karlem, jeho kamarádem, kocourem Bubinou a také s paní Ludmilkou Houskovou objedou kus světa v čase, kdy se u nás slaví Vánoce. Jejich výprava se dostane k severským Laponcům, americkým Indiánům, nebo na ostrovy daleké a exotické Polynésie.

Vánoční pohádku  přivezou na zámek Loučeň herci pražského divadelního a hudebního souboru Cylindr. "Líbit se bude všem, kdo rádi cestují po moři i vzduchem a kteří mají takovou fantazii, že se dokážou vžít do pocitů divadelních hrdinů, kteří se budou při svém předvánočním putování přemísťovat dokonce i odpadním kanálem," slibuje manažer zámku Jiří Senohrábek.

Také 3. a 4. adventní neděli nabídnou k adventním prohlídkám na Loučeni odpolední předvánoční programy. V neděli 16. prosince zažijete prohlídky s názvem Knížecí štědrý den - oživené prohlídky zámku s herci v rolích členů knížecí rodiny. A odpoledne 23. prosince ve čtvrtou adventní neděli vyvrcholí cyklus adventních akcí v zámeckém kostele uvedením tradiční České mše vánoční J. J. Ryby a následným Živým betlémem na nádvoří zámku.

Na zámku Loučeň je otevřeno i mezi Štědrým dnem a Silvestrem, denně od 25. prosince do 1. ledna. Akce je určena pro ty, kdo se budou chtít do vánočně vyzdobeného zámku podívat již v klidu, poté co budou dárky rozdané a na krásně upečeném cukroví si budou všichni jenom pochutnávat, takže zbyde čas na procházku.

S rokem 2012 se pak na zámku rozloučí odpolední silvestrovskou oslavou s pravým šampaňským nazvanou Silvestr v jednu, na které jsou vítány především rodiny s dětmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám