Hlavní obsah

V Židlochovicích budou mít nové autobusové nádraží

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 4. června začala v Židlochovicích přestavba autobusového nádraží (přesněji autobusové stanice Židlochovice). Předpokládá se, že stavební práce budou trvat čtyři měsíce. V měsíci říjnu by pak měla navázat stavba vlakového terminálu.

Foto: Jiří Smutný

Současné autobusové nádraží v Židlochovicích

Článek

S přestavbou souvisí několik změn, které se dotknou cestujících. Zastávky č. 1 a 2 již byly přemístěny na provizorní stanoviště, které se nachází v prodloužení nástupiště se zastávkami č. 3 a 4. Autobusy tedy nově zastavují pouze na pravé straně u silnice na Žabčice.

Město muselo zajistit, aby dopravci měli kde odstavit autobusy, pro které jsou Židlochovice konečná, respektive výchozí stanice. Za tím účelem se ulice Zámecká v části od vjezdu na parkoviště u Penny marketu po ulici Cukrovarskou změnila v jednosměrnou, stejně jako ulice Cukrovarská a Robertova od Cukrovarské po výjezd na hlavní silnici (ulice Nádražní). Právě v Robertově ulici budou parkovat autobusy.

Režim jednosměrného provozu ve vyjmenovaných ulicích zůstane v platnosti nejméně do konce roku 2018 (než budou postavena nová stání na nádraží). Malé parkoviště pro osobní auta vedle současného autobusového nádraží bylo zrušeno. Nejbližší parkoviště je u Městského úřadu, Nádražní 750.

Reklama

Výběr článků

Načítám