Hlavní obsah

V Tisé poběží čtyřnožci o tituly mistrů v coursingu

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Tisé u Ústí nad Labem se bude ve dnech 22. - 23. září konat Mezinárodní mistrovství ČR v coursingu. K vidění budou psí mistři z České republiky i vicemistři ze zahraničí. Na několika různých tratích se představí chrti i jiní rychlí závodníci.

Foto: pořadatelé

plakát k akci

Článek

 Akci pořádá občanské sdružení NordCoursing, které  vzniklo v roce 2011 a jeho zakladateli jsou lidé se zkušenostmi a poznatky ze zahraničí.

„Uspořádat v Tisé tyto závody byla  reakce na kvalitu pořádání závodů v ČR. Cílem bylo přenést to nejlepší ze zahraničí do tuzemských akcí, a tak i vytvořit podmínky pro zájem zahraničních závodníků o akce v ČR. Na příštím zasedání FCI chceme požádat o přidělení konání Mistrovství Evropy v roce 2016. Také jsme dosáhli toho, že v regionu Ústeckého kraje se pořádají dva největší závody v ČR zařazené do světového kalendáře“ řekl manažer závodů Václav Holoch  

Coursing je pro psy sportovní aktivitou, založenou na bezprostřední touze psa lovit. Běhá se v přirozeném terénu, často s přírodními či uměle dosazenými překážkami s cílem ulovit kořist, která je tažená navijákem. Návnadu představuje igelitový střapec. Běhá se na dvě kola a trať je postavena tak, aby psi prokázali nejen svou rychlost, ale i obratnost, odolnost, vytrvalost i inteligenci, se kterou návnadě různě nadbíhají a kličkují. 

V tomto ročníku se uskuteční tři závody chrtů, které jsou spojeny s následným závodem nechrtích plemen.  Psí účastníci závodů obdrží odměny. A to podle zásad mezinárodních mistrovství v coursingu.

 Kromě krmiva a jeho vzorků, případně pamlsků, dostanou za CACIL závod pohár s datem a místem konání, kokardu s datem a místem konání, autorské medaile logem na jedné straně a logem místa konání na druhé straně. U mistrovského závodu dostanou vítězové navíc mistrovské dečky.

Uskuteční se též netradiční fotografování psů ve skalách a jedinečná coursing party. Připraven je i zajímavý doprovodný program.

Reklama

Výběr článků

Načítám