Hlavní obsah

V Sokolově se pořádá charitativní golfový turnaj Pro Natálku

Novinky, Ivana Papežová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Sokolově se v sobotu 18. října uskuteční charitativní golfový turnaj. Výtěžek půjde na léčbu malé Natálky Hajduové ze Starého Sedla, která trpí chorobou s názvem DMO – spastická diparéza, což je jedna z forem dětské mozkové obrny.

Foto: rod. archiv

Natálka na speciálním kole

Článek

Dívenka se narodila předčasně a od prvních chvil musela o svůj život bojovat. Od čtyř měsíců absolvuje náročná cvičení, ve čtyřech letech podstoupila operaci obou nožiček a následně se začalo s cvičením Vojtovou metodou.

Postupem času se objevily první výsledky a holčičce se podařilo pomocí speciálních berliček udělat pár prvních krůčků. Každý rok jezdí do lázní, pro zlepšování zdravotního stavu by bylo ideální, aby se pobyt absolvoval alespoň dvakrát ročně. Zdravotní pojišťovny ovšem léčbu proplácí pouze jednu ročně. 

Proto se sbírají plastová víčka, díky kterým se daří Natálce pomáhat. Do sbírání se zapojily rodiny, školy, školky, restaurace a obchody i mnoho dalších organizací i firem.

Golf club Klínovec & Fichtelberg uskutečňuje charitativní turnaje již osmým rokem. Natálka získá výtěžek této akce již podruhé.

Doprovodný program odstartuje v 13:00 a bude ho  po celou dobu provázet moderátorské duo Rádia Relax – Pepa & profesor. Děti se mohou těšit na hry, soutěže a sladkosti, dospělí na vyprávění, vtipy a písničky zpěváka a moderátora Pepy Melena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám