Hlavní obsah

V pátek startuje lyžařská sezóna v Železné Rudě

Novinky, Zdeněk Kolář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci sjezdového lyžování a snowboardingu se opět dočkali, start lyžařské sezóny na západní Šumavě je konečně tady.

Foto: Jaroslav Lučan

Sjezdovka Samoty v Železné Rudě

Článek

Letos si museli lyžaři počkat o trochu déle, ale je to konečně tady, v pátek 3. prosince se spustí lyžařské vleky v Železné Rudě.

Start sezóny hlásí provozovatelé ski areálů Samoty, Nad Nádražím i Špičák. Sezónu na Špičáku zahájí Miss ČR Lucie Váchová s manželem, jachtařem Davidem Křížkem.

Novinky pro letošní sezónu

Jaké novinky jsou pro lyžaře letos připraveny? Největší ski areál Špičák připravil rozšíření sjezdovek od Jezerní cesty směrem dolů, sjezdovky 2, 3 a 4 jsou nyní ve spodní části místy až dvakrát širší. Nově jsou také propojeny sjezdovky 1 a 2, což umožní průjezd od konce snowparku k vleku Lomený.

Areál Samoty, který je oblíbený zejména rodiči s dětmi, připravil úplně nový, 120 metrů dlouhý dětský lanový vlek s úchyty a doposud na Železné Rudě nevídanou atrakci - bruslařské kluziště ve spodní části areálu. Ledová plocha bude k dispozici nelyžujícím návštěvníkům areálu, takže brusle s sebou.

Ani areál Nad nádražím nezůstal nijak pozadu a připravil zbrusu nový projekt Nádražíčko, jehož smyslem je zjednodušit a přiblížit výuku lyžování všem zájemcům bez rozdílu věku. Nádražíčko se skládá ze dvou dětských vleků, nepohyblivého koberce, různých terénních vln a spousty barevných překážek.

Nevíte kam na Silvestra?

Provozovatelé penzionů a hotelů na Železné Rudě, Hojsově Stráži, Hamrech i v Zelené Lhotě nemají ještě zcela zaplněné kapacity na letošní oslavy Silvestra - nabízejí nyní proto zajímavé last minute slevy a bonusy pro lyžaře.

Protože v nižších oblastech bude pravděpodobně konec roku na blátě, zkuste vyrazit za sněhem na Šumavu, letos navíc i ušetříte.

Reklama

Výběr článků

Načítám