Hlavní obsah

V Ostrově se konal již 6. ročník Májových šipek

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Ostrovské pivnici Kolečko se v pátek 10. května pořádal šestý ročník Májové šipky - O putovní pohár starosty města Ostrov.

Foto: Jan Mrenica

V 6.ročníku Májové šipky bojovalo 20 hráčů o putovní pohár starosty města Ostrov

Článek

Májová šipka je prostě jedna z nejoblíbenějších akcí, na které se schází takřka jen domácí ligový hráči, rodáci a nebo ti co mají s našim městem něco společného. Proto je vždy počet účastníků oproti jiným turnajům nižší, ale pohodová, přátelská a hlavně uvolněná atmosféra se nedá srovnat s žádným jiným turnajem v širokém okolí.

Každoroční návštěva se tak pohybuje kolem 20 šipkařů. Letos to bylo přesně 15 mužů a 5 žen. Prohry v turnaji bral každý velice sportovně a převážně s úsměvem. Tentokrát byli pro ty nejlepší připraveny uzeniny, lahvinky, reklamní předměty od místní pivnice a spousta propagačních předmětů a knížek o městě. Nesmíme opomenout ani spoustu pohárů po ty nejlepší - včetně toho putovního.

Na Májové šipce jsou závěrečné hry díky systému tři vítězné legy náročnější a celkový vítěz tak musí opravdu projevit své herní kvality.

Nejlepší ženou v turnaji se stejně jako vloni stala Petra Peterková hrající za domácí Škodíci Kolečko a taktéž ženský tým Šikovnej Úlet Ostrov, který letos poprvé ovládl karlovarskou ligu žen a dostal se tak i do celorepublikového finále. To odehraje na začátku června v Králíkách u Nového Bydžova. Druhou nej ženou se stala Karolína Domáčková a třetí Ogorková Káča. Všechny jmenované jsou ze stejného ženského týmu.

Na celkovém a společném sedmém - osmém místě skončili Pospíšil Jirka a Hochmann František. Dělené páté a šesté místo patřilo již zmiňované nejlepší ženě Petře Peterkové a Petru Kováčovi. Pro čtvrté místo si došel Míra Fiala, žijící sice v Sokolově, hrající však za domácí ostrovské Škodíky.

Ve finále levé strany si to na tři vítězné legy rozdali vítěz prvního ročníku Mrenica Jan a ostrovský Štěpán Tunkiv, který hraje pro změnu za karlovarský Průšvih. Z pravého finále na ně čekal obhájce posledních dvou turnajů Petr Pedro Fiala. Štěpán nakonec utkání po těžkém boji 3:2 zvládl a dostal se tak do svého prvního finále na Májové šipce. Mrenica bral bronz.

Štěpán Tunkiv překvapivě dokázal svého soupeře ve finále porazit 3:1, a tak se muselo rozhodnout až v superfinále. Petr Fiala v něm vedl už 2:1 a byl tak jen malý krůček od vytouženého „hattricku“. Štěpán však dokonal zcela nečekaný a skvělý obrat ve svůj prospěch a po konečné výhře 3:2 tak mohl nad hlavu zvednout ten „nejcennější“ putovní pohár starosty města Ostrov. Minimálně na rok tak bude mít svého nového majitele.

Předávaly se i poháry a ceny za nejvyšší zavření a bingové krále. Cenu za nejvyšší zavření a to s krásným číslem 126 si domů odnesl Zdeněk Štěpánek. Bingový král pro změnu putoval k poraženému finalistovi Pedrovi, který ten večer hodil celkem 4 x 180!

Všichni zúčastnění byli s podařenou akcí velmi spokojeni a náramně se bavili až do pozdních nočních hodin. Pivnici Kolečku, jejímu skvělému personálu a hlavně všem sponzorům patří dík za pěkné ceny. Už teď se všichni zúčastnění těší na další ročník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám