Hlavní obsah

V Ostravě začaly jezdit nové vozy. Dopravní podnik slibuje další změny

Novinky, Filip Klumpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od tohoto týdne v Ostravě začaly jezdit nové vozy. Dopravní podnik Ostrava nasadil trolejbusy s novým designem na linky 101 a 104. Po modernizaci trolejbusů přijdou další výrazné změny.

Foto: Filip Klumpar

Nové parciální vozy v Ostravě.

Článek

V Ostravě se od tohoto týdne začaly objevovat vozy se zcela odlišným designem, než jsou místní obyvatelé zvyklí. Namísto původních modrobílých na trasách linek 101 a 104 jezdí světle modré vozy s bílým pruhem. Jedná se o parciální vozy, které dokážou jezdit na elektrický pohon i na náhradní pohon v podobě baterie.

Dopravní podnik tyto vozy koupil na začátku roku. Jedná se o první krok k novému designu vozů v Ostravě. Změna v podobě nového vzhledu čeká také tramvaje. V ulicích by se na testování měly poprvé objevit letos na jaře.

Další chystanou změnou je zavedení minibusové dopravy v historickém centru města. Zastávky mají být na Černé louce i na Masarykově náměstí před muzeem. Jezdit budou v pracovní dny.

Reklama

Výběr článků

Načítám