Hlavní obsah

V Krupce zahájili velikonoční týden tradičním jarmarkem

Novinky, Rostislav Kadlec

Každý rok před Velikonocemi se na Mariánském náměstí v Krupce koná jarmark, kterým místní vítají přicházející jaro. Stejně tak tomu bylo také letos, když na Květnou neděli ožilo centrum Krupky velikonočními zvyky, drobnými pouťovými atrakcemi, vystoupeními dětí a hlavně dobrou náladou.

Foto: Rostislav Kadlec

Děti z krupských mateřských škol recitují během tradičního jarmarku

Článek

Letos přálo organizátorům také počasí, takže si návštěvníci mohli užít i jarních slunečních paprsků. „Jsem velmi rád, že obyvatelé Krupky mají o tradiční krupské akce zájem. Dovolte mi, abych všem popřál krásné a veselé Velikonoce," řekl při zahájení jarmarku starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Hlavní oficiální program zahájili organizátoři z Kulturních zařízení města Krupka v pravé poledne. Kdo přišel, mohl se těšit nejen na prodejní stánky a pouťové atrakce, ale sám si mohl v dětské dílničce vyzkoušet, jak se pletou pomlázky, proutěné košíky nebo malují vajíčka.

Přivítání jara symbolizovalo vynášení Morany a její spálení, které bylo doprovázeno dětským představením divadla Bodlo z Biskupského gymnázia Bohosudov. Součástí programu byl také již 17. ročník festivalu „Jaro v poezii", během kterého vystoupily děti z krupských mateřských škol.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě dnešního dne. Velké díky však patří také dětem a jejich učitelům či vedoucím, kteří si nacvičili krásná vystoupení a doprovodný program. Je vždy krásné vidět šikovné děti, které jsou naší budoucností," uvedl starosta Matouš.

Pro obyvatele a sousedy jsou podobné akce vždy příjemnou příležitostí se setkat či navázat nová přátelství. Hojná účast svědčí o zájmu obyvatel o podobné akce. Město v přípravě tradičních akcích bude pokračovat i nadále a všichni se tedy mohou těšit na další krupské kulturní dění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám