Hlavní obsah

V Krásensku rozsvítili vánoční strom a vybírali na adoptivního chlapce v Indii

Novinky, Hana Šíblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční strom, který v Krásensku roste v parku před kostelem, se rozzářil v pátek 3. prosince. Ani mráz a padající sníh neodradil místní občany a hlavně děti.

Foto: Hana Šíblová

Srdečné setkání při rozžíhání vánočního stromu v Krásensku před kostelem sv. Vavřince

Článek

Všichni se začali scházet již před 18. hodinou na prostor, který byl připraven k vystoupení dětí. Kouzelnou atmosféru vytvořily i dva zapálené ohně, u kterých se všichni mohli ohřát. K ohřátí bylo také připraveno svařené víno a čaj.

Po úvodním slovu starostky Hany Šíblové, která všechny přítomné přivítala, vystoupily se svým kulturním programem děti z mateřské a základní školy. Po jejich vystoupení se za doprovodu vánoční fanfáry rozsvítil vánoční strom a zároveň i jesličky, které jsou umístěny pod vánočním stromem.

Najednou zazvonil zvonek a z místního kostela vyšel Mikuláš, čert a anděl. Všechny děti byly obdarovány dárečky. Na závěr nejen děti, ale i dospělí vypustili létající lampionky se svými tajnými přáními.

Součástí celého programu byla také sbírka na krásenského adoptivního chlapce v Indii Naika Prashanta. Obec Krásensko již od roku 2004 pravidelně přispívá na jeho studium. Jako poděkování za finanční dar byly rozdávány perníčky, které napekly děti Základní školy Podomí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám