Hlavní obsah

V Horní Lidči budou v sobotu slavit dětský den

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve sportovním areálu v Horní Lidči bude od sobotní (25. června) čtrnácté hodiny probíhat obecní den, který bude věnovaný především dětem.

Foto: Ludmila Brousilová

Dětský den v loňském roce

Článek

Letošní den obce Horní Lideč bude originální a trochu jiný než uplynulé ročníky. Ponese se v duchu blížících prázdnin, léta a krásného slunečného počasí.

Vše vypukne se sobotní čtrnáctou hodinou dětskou diskotékou a promo show rádia Kiss Publikum. Bavit hudbou, hlasem a třeba zpěvem bude až do osmnácté hodiny moderátor a DJ Vlasťa Macík. Dětem přiveze parádní taneční hudbu a hlavně show plnou tance a pohybu.

Další novinkou v letošním programu slavností budou soutěže pro děti všech věkových kategorií. Čtyři hodiny her a soutěží si připravily spolky a sdružení obce Horní Lideč.

Děti budou například na starém "kozlíku" řezat dřevo, u myslivců si projdou naučnou lesní stezku, u motorkářů si vyzkouší jízdu zručnosti, u psovodů chůzi "na chůdách" nebo "skákání v jutovém pytli". Fotbalisté si malé sportovce vyzkouší v kopání na branku. Skauti postaví obrovský indiánský stan.

Tohle je jen část aktivit, která na děti čeká během dětského dne. Kdo si troufne navštívit všech téměř deset stanovišť, získá krásný značkový barevný a veselý dárek.

A to pořád není všechno. Dětem bude po celé odpoledne sloužit obrovský drak. Osmimetrový drak, který bude mít svou premiéru právě v Horní Lidči. Přiveze ho firma ze Zlínska a rodiče nezatíží ani korunkou.

K vidění budou také ukázky práce pracovních a záchranářských psů, agility, několikrát během odpoledne zatančí a zazpívá národopisný soubor Valášek, vystoupí skupina Habibi s orientální choreografií a  zumbou. K podívání budou historické motorky, hasičská technika, výstava trofejí ulovené zvěře a večer se budou opékat špekáčky.

Od osmnácté hodiny bude sobotní podvečer věnovaný dospělým. Na pódiu ve sportovním areálu až do dvaadvacáté hodiny bude hrát živá hudba Duo Angeles. Jejich repertoár skýtá tisíce českých a zahraničních písní, které se nejen dobře poslouchají, ale také se u nich dobře tančí. Duo má za sebou účinkování v zahraničí, ve Švýcarsku, Itálii, Německu nebo na Kanárských ostrovech. Zazpívat umí pop, rock, disco, country a třeba lidovky.

Během obecního dne bude zajištěno občerstvení, výborný zvěřinový guláš, grilované cigárko, pivo, limonády a sladkosti pro děti. V případě horkého nebo deštivého počasí budou pro návštěvníky k dispozici velkorozměrné stany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám