Hlavní obsah

V Chabařovicích o víkendu opět zaburácejí motory plochodrážních speciálů

Novinky, Jiřina Šifaldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Chabařovicích opět zaburácejí motory plochodrážních speciálů, tentokrát ve slavnostím hávu. Letos je to totiž 20 let, co vzpomínáme na tragickou nehodu našeho závodníka Jiřího Hurycha, který zahynul při závodech ve Francii.

Foto: Lubomír Hrstka

První rozjížďka patří vždy Jiřímu Hurychovi!

Článek

Severočeský Speedwayclub Chabařovice v neděli 26. června pořádá v letošním roce již XX. ročník plochodrážních závodů s názvem Memoriál Jiřího Hurycha.

Je smutné, co se stalo, ale zároveň máme radost, že se tato tradice podařila v Chabařovicích udržet, i když je to v současné době hodně náročné. Součástí motoristického dne bude dopolední závod juniorů o kubatuře do 125 ccm a na malém oválu, který se podařilo za velké účasti sponzorů v loňském roce vybudovat a tak malou měrou přispět k výchově mladých plochodrážníků.

Od 13 hodin nás pak čeká hlavní závod (bodovaný trénink) na který dorazí 20 převážně juniorských závodníků, v čele s něžným pohlavím - s čerstvou vicemistryní světa juniorů na travnaté ploché dráze Michaelou Krupičkovou z Liberce. Míša si dopoledne odjede Mistrovství ČR na malé dráze a odpoledne osedlá svoji pětistovku a bude poměřovat síly se svými staršími kolegy.

Jistou zajímavostí bude jistě bulharský mistr - Milen Manev, jelikož jeho otec zde závodil před několika desítky let a nyní doprovodí svého syna v roli mechanika. Mezinárodní účast slibuje zajímavou podívanou, jelikož na startu se objeví i Ronny Weis z Německa, který v Chabařovicích už cennou trofej získal,  a závodníci z Polska jsou v tomto sportu jedničky.

Celé odpoledne bude doprovázet známý spíkr Miloslav Čmejla a doprovodný program: Koňská ohnivá Show, Kaskadéři, mini mažoretky a ukázkové jízdy motoškoličky.

Věříme, že památku našeho závodníka uctíme  a proto zveme všechny nadšence tohoto krásného sportu, přijďte si s námi zavzpomínat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám