Hlavní obsah

V broumovském klášteře vystoupí Michal Pavlíček a Monika Načeva

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Pavlíček a Monika Načeva budou tento týden koncertovat v broumovském klášteře, v rámci pravidelného cyklu koncertů ArtCafé. Známí čeští muzikanti vystoupí v pátek 8. prosince od 19 hodin v sále Dřevník v klášterní zahradě.

Foto: Kateřina Ostradecká

Muzikanti vystoupí v broumovském klášteře, již tento pátek.

Článek

Monika Načeva je herečka, zpěvačka, šansoniérka a členka Divadla Sklep. Divadlu a zpěvu se věnuje od svých šestnácti, postupně prošla pražským A-studiem Rubín, brněnským HaDivadlem a divadlem Sklep. Její hudební tvorba je výjimečná mimo jiné také tím, že často spolupracuje s řadou předních českých hudebníků a literátů například s Jáchymem Topolem, Michalem Pavlíčkem a dalšími. 

Michal Pavlíček je hudební skladatel, kytarista, zpěvák, producent a textař. Je výraznou osobností a spolutvůrcem rockového Pražského Výběru. Působí též ve formacích BSP, Trio a Supergroup. Jako autor a interpret se podílel na CD Zuzany Michnové, Moniky Načevy, Báry Basikové, Kamila Střihavky, Richarda Müllera a dalších. Jako skladatel se prosadil i na zahraniční scéně. Napsal symfonickou hudbu k pěti dílům historického seriálu BBC Červený Bedrník, k dětskému seriálům Outlaw a je jedním z autorů hudby k britskému fantasy seriálu Merlin IV. Vydal přes 70 nosičů CD a DVD. Získal mnoho ocenění i několik zlatých desek. Jeho DVD Beatová síň slávy se stalo double-platinové a získalo hudební cenu Anděla. V roce 2016 vstoupil do síně slávy a získal cenu Anděl za celoživotní tvorbu.

„Koncert těchto dvou výjimečných muzikantů je završením letošního cyklu koncertů ArtCafé, které pravidelně pořádáme v klášterní Kreslírně, ve Dřevníku nebo přes léto venku, v klášterní zahradě, v podobě koncertů open air. Rádi bychom touto cestou poděkovali všem posluchačům ArtCafé, kteří nás celý rok podporují a pravidelně koncerty navštěvují. Zajímavý program chystáme i na příští rok, kdy v ArtCafé vystoupí muzikanti z celého světa – z Kanady, Francie, Polska, Itálie, Rakouska nebo Dánska,“ uvedl hlavní organizátor koncertů ArtCafé Jakub Hejdánek z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Vstupenky na koncert je možné zakoupit buď v klášterní kavárně Café Dientzenhofer nebo online na webu www.klasterbroumov.cz. Koncert pořádá Agentura pro rozvoj Broumovska. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám