Hlavní obsah

V Brně začal potravinářský veletrh Salima

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní potravinářský veletrh navštívili ve středu v 9 hodin první návštěvníci. Jednotliví vystavovatelé nabízejí svoje výrobky v pavilonech A1, A2 a V a prohlédnout si je, případně ochutnat, lze až do soboty 20. února.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Kdo by chtěl okusit vše, co se nabízí, měl by asi raději přijít několikrát. Nabídka je totiž velmi široká a rozmanitá. Od nejrůznějších druhů uzených ryb přes točenou zmrzlinu rozmanitých barev a chutí, pikantní klobásy a salámy, sýry z celého světa, cukrářské výrobky všech možných druhů až po široký sortiment koření a jiných ochucovadel.

Na své si přijdou i milovníci nápojů. V části expozice vyhrazené pivu mohou zájemci ochutnat 100 druhů piv od 35 různých výrobců. Mezi speciálními produkty je i spodně kvašená čtrnáctka od brněnského pivovaru Hauskrecht, vyrobená zvlášť pro tuto akci.

Vyberou si i příznivci vín. V nabídce jsou nejen vína domácích pěstitelů a výrobců, ale i zahraničních, například maďarských, bulharských nebo řeckých. Z nealkoholických nápojů má nejširší zastoupení káva. Mezi množstvím vystavovatelů a nabízených druhů si určitě vybere i zkušený a náročný kávový odborník.

Veletrh je otevřen denně od 9 do 18 hodin. Poslední den, tedy v sobotu 20. února, se zavírá už v 17 hodin. V pracovních dnech je dopolední čas vyhrazen pro odborníky, široká veřejnost je vítána od 13 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám