Hlavní obsah

Užijte si Velikonoce na Svojanově

Novinky, Květa Korbářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší královské sídlo je připravené na první letošní slavnosti. Pro návštěvníky je na Bílou sobotu a na Velikonoční neděli připravený program na hradním nádvoří. Návštěvníci se mohou těšit na kejklíře, na hrané scénky, šermířské souboje a ukázky zbraní, ale i na bubeníky a tanečnice.

Foto: Květa Korbářová

Na velikonoční víkend je na hradě Svojanov nachystaný bohatý program.

Článek

Výletníci se také budou moci podívat, jak to bylo s vyháněním paní Zimy, či jak se pletou pomlázky nebo spřádá příze. Dozvědí se mnohé nejen o Velikonocích, ale také o Hromnicích, či čarodějnicích.

V programu se představí šermíři a tanečnice z letohradského spolku Honorata, znojemský kejklíř Jonáš a bubeníci Mortem z Ústí nad Orlicí. Nebudou chybět ani hry pro děti a tradiční jarmark.

Milovníci historie nepřijdou samozřejmě ani o komentované prohlídky svátečně vyzdobeného hradu zpestřené vyprávěním o starých zvyklostech. Interiéry jsou provoněné velikonočním pečivem. Nechybí ani čerstvé jarní květiny.

Hrad má brány dokořán i na Velký pátek a Velikonoční pondělí, vždy od 9 do 17 hodin. Speciální prohlídky jsou nachystané i na tyto dny.

Reklama

Výběr článků

Načítám