Hlavní obsah

Učitelé uspořádali vánoční jarmark

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční jarmark uspořádali v úterý 9. prosince v podvečer žáci, učitelé a vedení základní a mateřské školy Mitušova 16 - Paseky v Ostravě - Hrabůvce. Rodičům a veřejnosti připravili krásné dárky, sladkosti, umělecké předměty, které žáci sami vyrobili.

Foto: Josef Zajíc

Vánoční jarmark na ZŠ aMŠ Mitušova 16. Ostrava 9.12.2014.

Článek

"Vánoční jarmark je naše tradiční akce, kterou pořádáme jednou za dva roky. Děti se svými učiteli a za pomocí rodičů si vyrobí věci, které potom na jarmarku prodávají. Na akci se podílí 352 žáků a další zaměstnanci školy. Máme zde 21 stánku, tedy každá třída jeden plus třídy školní družiny. Výrobky děti za dozoru učitelů prodávají . Utržené peníze jdou do třídního fondu. Děti peníze použijí na školní výlet nebo jiné své třídní akce," informoval Martin Pail, ředitel školy.

Základní a mateřská škola Mitušová 16 - Paseky byla slavnostně otevřena 1. září 1980 a tedy v příštím roce bude slavit 35. výročí. Za tu dobu prošlo třídami, tělocvičnou, dílnami mnoho žáků, kteří dnes do školy přivádějí své ratolesti. Škola se aktivně prezentuje v různých druzích sportů. Jsou úspěšní v atletice, košíkové, florbalu v  orientačním běhu a dalších sportech, ve kterých reprezentují školu a Ostravu na vyšších soutěžích.

Výrazně se prezentuje i ve výtvarné výchově. Školu reprezentuje jedna z nejkrásnějších sousoší světoznámého sochaře Kurta Gebauera (1941) "Sedící dívka". Socha sedící dívky z bronzu musela být odstraněna, protože se vandalové pokusili sochu odříznout. Byla opravena a za přítomnosti autora nově instalována před školu, ve které probíhal vánoční jarmark.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám