Hlavní obsah

Turistická sezóna v Polici nad Metují začíná, k návštěvě zve nejen trojlístek muzeí

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S jarem začíná i turistická sezóna. Police nad Metují, kterou lze nazvat městem muzeí, se na ni aktivně připravuje. Nachází se zde unikátní Muzeum papírových modelů, Muzeum stavebnice Merkur a Muzeum města. Všechna rozhodně stojí za návštěvu, ale pro návštěvníky tu jsou připravené i další aktivity.

Foto: Jana Rutarová

Průvodce Polickem

Článek

Pokud máte rádi hry, konkrétně šipkovanou, a hledáte krátký poznávací výlet po městě, doporučujeme vyzkoušet tzv. quest, přesněji řečeno Polický quest. Vydáte se na cestu po Polici, budete hledat indicie a luštit tajenku.

Nepotřebujete víc než tužku a skládačku se zadáním, kterou obdržíte v informačním centru nebo je možné ji stáhnout na webových stránkách. Ve skládačce je, formou veršů, popsaná trasa. Splníte pár úkolů, vyluštíte tajenku a tím se dostanete do cíle k drobné odměně. Přijďte si quest vyzkoušet - trasa je nenáročná, lze ji absolvovat i s kočárkem apod.

Nevyhovuje vám chodit pěšky a láká vás svižnější pohyb? Co takhle poznat krásu zdejšího kraje na koloběžce? Informační centrum provozuje půjčovnu těchto rychlých „přibližovadel“. K dispozici jsou pro zájemce také ochranné přilby, zámky, potřebné nářadí a máme připraveno i několik tipů na výlety na koloběžkách. Vybírat můžete z tras kratších i delších. Bližší informace o půjčovně, cenách a trasách, stejně tak o dalším sportovním vyžití, najdete na stránkách www.sportvpolici.cz.

Když už budete v informačním centru, můžete si vybrat ze široké nabídky regionálních produktů nebo suvenýrů s regionální tematikou. Za zmínku určitě stojí ručně vyráběná mýdla, razítka, bio-džemy, místní keramika… S motivy Police nad Metují a okolí nabízíme keramické hrnky, svíčky, píšťalky, knoflíky, oplatky, magnety, plecháčky, pohledy, knihy a mnoho a mnoho dalšího. Dostanete zde bezplatně propagační materiály různých druhů, mapu města…

Pro nadcházející turistickou sezónu je pro návštěvníky regionu připraven také Průvodce Polickem 2016 - propagační materiál s praktickými informacemi a přehledem možností trávení volného času, s přehledem kulturních a sportovních akcí i tipy na výlety. Světlo světa spatří v jarních měsících nová kniha o Hlavňově, která bude obsahovat i podrobnou mapu obce a CD s informace o každém domě v této malebné vesničce pod Hvězdou.

Uvedenou nabídku je možné spojit s návštěvou některé kulturní nebo sportovní akce.  Dění ve městě bude v nadcházejících měsících bohaté. Jmenujme například jarní vycházky Polickem, divadelní představení, koncerty ZUŠ, soutěž ve vaření polévky s názvem Polická zelňačka, trhy, polická pouť, Benefiční koncert Polického symfonického orchestru, In-line a koloběžky v petrovických zatáčkách a mnoho dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám