Hlavní obsah

Tradiční vánoční jarmark v Uherském Hradišti: 160 výrobců i pomoc pro azylový dům

Novinky, Lenka Durďáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba druhé poloviny adventu patří v Uherském Hradišti tradičnímu vánočnímu jarmarku, na který se sjíždí výrobci i návštěvníci z celé Moravy. Letos Masarykovo náměstí vtáhne do slavnostní předvánoční atmosféry už v neděli 13. prosince.

Foto: Lenka Durďáková

Vánoční jarmark

Článek

Tradiční vánoční jarmark každoročně nabízí nepřeberné množství rukodělných výrobků, místních gastronomických specialit a pro zahřátí horkých nápojů. Během desíti dnů se představí na 160 výrobců, v programech v průběhu celého jarmarku vystoupí místní školy, domovy dětí, ale i senioři.

Hned v pondělí vystoupí kapela Huménečko z Lipova, během týdne se představí cimbálové muziky z Uherskohradišťska. Originální a atraktivní pořady jsou připraveny na stříbrnou neděli, kdy např. vystoupí oblíbené kapely Melody Gentlemen a Lucie Dobrovodská a Paka. Zlatá neděle pak bude patřit Svatému Pluku a podvečer pak ohňové show.

Během jarmarku dokreslí atmosféru velký betlém ze slámy, radost nejmenším návštěvníkům určitě udělají živá zvířata – ovečky s jehňátky v ohrádce. Krásnou podívanou si nenechte ujít zejména vpodvečer, kdy se rozzáří vánoční strom a atmosféru dokreslí nová vánoční výzdoba a osvětlení.

V celodřevěných domečcích po obvodu náměstí letos nově se můžete vánočně naladit punčem, horkou čokoládou či svařeným vínem a chvíli se v předvánočním shonu pozastavit a nechat se unášet sváteční atmosférou.

Pod vánočním stromem má své místo také kasička na dobrovolné dary, jejíž obsah je každoročně věnován některé z neziskových organizací v Uherském Hradišti. Letos tou vyvolenou bude azylový dům pro matky s dětmi Petrklíč ve Véskách.

Reklama

Výběr článků

Načítám