Hlavní obsah

Svinovské mosty v Ostravě už za pár hodin budou v plném provozu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 21. prosince ve 13 hodin byla slavnostně otevřena náročná stavba revitalizace svinovských mostů u železničního nádraží Ostrava-Svinov. Dílo otevřel hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák spolu s primátorem města Ostravy Petrem Kajnarem.

Foto: Josef Zajíc

Nástupní část svinovských mostů. V provozu 21.12.2012 od půlnoci.

Článek

"Jedná se o společný projekt Statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje. Za původních téměř 800 milionů korun byla tato stavba projektována. Nakonec byla vysoutěžená cena téměř o padesát procent níž - za 416 milionů korun. Za tuto cenu se stavělo, a stavělo se tak dobře a úspěšně, že svinovské mosty mohou být zprovozněny v obou směrech o více než tři měsíce dříve. Ostravané tak dostávají v předvánočním čase dárek, protože mosty budou zprovozněny v obou směrech již 21. prosince o půlnoci na sobotu 22. prosince," uvedla mluvčí Magistrátu města Ostravy Andrea Vojkovská.

Z železničního nádraží Ostrava-Svinov cestující míří po velmi esteticky provedeném chodníku až k mostům, kde se po jezdících schodech dostane do tubusu, který je výtvarně řešen v červeno-stříbrné barvě. Tam se rozhodne, zda pokračuje na nástupiště autobusů či tramvají. Ve všech směrech vyjíždí po pohyblivých schodech. Připraveny jsou i výtahy pro vozíčkáře.

Všude jsou informační tabule o momentálním přesném čase a také o odjezdech autobusů a tramvají.

Ostrava tak dostala pěkný, potřebný a estetický dárek, který zpříjemní jednak jízdu dopravními prostředky, ale i nastupování do hromadných dopravních prostředků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám