Hlavní obsah

Svatby na hradech a zámcích táhnou stále víc

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemusí to být nic pompézního, protože v důsledcích směšného, na bílém koni s prstýnkem z trávy místo briliantů. Svatební den je výjimečný, zrovna jako zkoušky z dospělosti a svého času pro muže obléknutí dvouleté khaki. Pokud někdo nemá sňatek jako sportovní disciplínu. I tak ho na hradě rádi oddají.

Foto: Vratislav Konečný

Bouzov je jedním z nejnavštěvovanějších svatebních hradů

Článek

Pokud máte stále nutkání prožít svůj velký den romanticky, navštivte 9. a 10. listopadu veletrh Svatební Expo 2012, který se koná v pražském hotelu Crowne Plaza Prague. Partnerem je Národní památkový ústav.

Spravuje nejvýznamnější soubor památkových objektů v České republice. Pro pořádání svatebního obřadu může nabídnout nádherné dobové interiéry mnoha hradů, zámků, kaplí, kostelů a klášterů, ale naplnit dokáže i představy svateb v přírodě.

NPÚ nabízí celou řadu krásných parků a historických zahrad, jako jsou např. terasovité Zahrady pod Pražským hradem, ale spravuje také mnohé zříceniny již tradičně vyhledávané mnoha snoubenci pro svou nezaměnitelnou atmosféru. Těm, kteří hledají důstojné místo s neopakovatelnou noblesou a výjimečný zážitek, nabízí NPÚ ideální řešení.    

Podrobný seznam jednotlivých památkových objektů, kde je možné uzavřít civilní nebo církevní sňatek, naleznete zde.

Připraveny tu jsou veškeré informace včetně praktických rad a maximální kapacity pro uspořádání obřadu. Přijďte se ve dnech 9. a 10. listopadu přesvědčit a poradit ke stánku NPÚ na Svatební Expo 2012 v Praze (Crowne Plaza Prague, Koulova 15, Praha 6 - Dejvice).

Akce nabídne spoustu novinek, jež mají za cíl snoubencům co nejvíce usnadnit přípravy a nabídnout nový přístup k obvykle dlouhým a časově náročným svatebním přípravám. Návštěvníci na jednom místě najdou vše například k tématu svatební kytice, jinde zase na ně bude čekat inspirace na svatební dorty, či na zajímavá místa pro obřad. K dispozici snoubencům je také svatební pendl bus, který bude v době konání veletrhu jezdit po Praze a blízkém okolí v pravidelných intervalech

Reklama

Výběr článků

Načítám