Hlavní obsah

Šumavské Krutěnice ožily krásou koní

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní cena Krutěnic, kterou v sobotu 19. března uspořádala Jezdecká společnost Dvůr Krutěnice, přilákala i přes chladné počasí několik desítek diváků různých věkových kategorií. A nikdo z diváků určitě nelitoval, protože soutěž byla skutečnou přehlídkou překrásných koní a umění jejich jezdců.

Foto: Jan Kaše

Krásný černý kůň se svojí jezdkyní

Článek

V kategorii dvoufázového skákání 90/90 se zúčastnilo 18 dvojic (dvojicí se rozumí kůň a jeho jezdec). V první fázi bylo připraveno celkem osm překážek a v druhé polovina, tedy čtyři.

Další soutěžní disciplínou byla skoková soutěž stupně Z, do které se přihlásilo celkem 34 dvojic. Šlo již o náročnější klání, neboť výška překážek byla oproti předchozí kategorii o deset centimetrů vyšší, tedy rovný jeden metr. 

Za zastavení před překážkou byla dvojice penalizována čtyřmi trestnými body, stejně jako za shození tyče překážky. O umístění rozhodoval samozřejmě také celkový čas, který dvojice potřebovala ke zvládnutí všech překážek. Ty musely být překonány v předepsaném pořadí, což vyžadovalo perfektní vedení koně a výbornou orientaci jezdce.   

Nejlepší dvojící kategorie 90/90 se stala Kateřina Hanušová s koněm W – Contendra, druhé místo obsadila Marie Mašková s Attilou 2 a na třetím místě skončila Jana Honzová s Ocelou.

V kategorii stupně Z získala prvenství Leona Vítovcová s Bonanzou 4, za ní se umístila Kamila Brunátová s koněm Danger-B a na třetí místo se probojoval Daniel Krčmář s Julou 2.

Je nutné podotknout, že soutěžili společně jezdci mužského i ženského pohlaví. Žen bylo více a prokázaly, že s koňmi to opravdu umí, o čemž svědčí i výsledky. A navíc jim to v jezdeckém oblečení moc slušelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám