Hlavní obsah

Strážníci z centra města a Skvrňan dostali od obvodu nová elektrokola a zdravotnický batoh

Novinky, Miroslav Knotek

Velitelky služeben Městské policie Plzeň ve Skvrňanech a Plzeň-střed v přítomnosti zastupujícího velitele MP Marka Šilhana převzaly z rukou starosty plzeňského centrálního obvodu Davida Procházky a I. místostarosty Petra Balouna nová elektrokola a zdravotnický resuscitační batoh.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Rádi jsme vyšli vstříc skvrňanské služebně zakoupením dvou nových elektrokol, která doplnila stávající kola, která strážníci využívají již třetí rok. Díky těmto kolům se strážníkům zvětší akční rádius, mohou se rychle dostat do vzdálenějších míst a také tam, kam se s vozidlem stěží dostanou. Navíc dojde i k úspoře pohonných hmot. Hlídky strážníků jsou tak mobilnější, přesto ale neztrácí kontakt s občany,” informoval starosta David Procházka.

Strážníci Městské policie Plzeň se také stále častěji ocitají v situacích, kdy je potřeba poskytnout první pomoc. Ať už jsou to fyzické konflikty se zraněním v problémových nočních podnicích či pomoc starým lidem, ke kterým vyjíždějí v rámci tísňové linky seniorů.

„Pro tyto účely jsme služebně v centru města zakoupili resuscitační brašnu, která je vybavena vybaveny potřebným zdravotnickým materiálem a umožní strážníkům v případě nutnosti včas poskytnout pomoc před příjezdem rychlé lékařské pomoci,“ uvedl místostarosta Petr Baloun.

„Jednou z našich priorit je bezpečnost v našem obvodu, a tudíž i podpora městské policie, které se snažíme věnovat systematicky a předání těchto jízdních kol a resuscitačního batohu je jedním z příkladů naší vynikající spolupráce. Navíc v nejbližší době předáme městské policii nový alkoholtester, ale pevně doufáme, že počet přistižených řidičů hříšníků nebude žádný nebo alespoň minimální,” dodal starosta David Procházka.

Reklama

Výběr článků

Načítám