Hlavní obsah

Stolní hokejisté ZŠ Švermova se probojovali do finále školních týmů

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. března se v Kroměříži utkala nejlepší školní družstva z celé Moravy v soutěži Liga škol 2011 o postup do celorepublikového finále. Vysočinu reprezentovali hráči ZŠ Švermova ze Žďáru nad Sázavou.

Foto: Radka Macháčková

Poháry s medailemi pro nejlepší týmy semifinále Ligy škol - Morava a ceny pro nejlepší hráče Poháru ZŠ Oskol - turnaje ve šprtci.

Článek

Již několik let čekaly školy z Vysočiny na další účast ve finále Ligy škol – soutěže školních žákovských družstev v billiard-hockey (šprtci). V tomto roce ZŠ Švermova poskládala tým, kterému se podařilo navázat na úspěchy svých předchůdců především z řad žáků 3. ZŠ ve Žďáru nad Sázavou.

Tým ve složení František Macháček jr., Robin Homolka a Lukáš Krejčí vyhrál svoji základní skupinu, kde za svými zády nechal soupeře z týmů ZŠ Oskol Kroměříž A a ZŠ Břeclav Slovácká. Bez ztráty bodu tak postoupil do moravského finále.

Ve finále se utkal s týmy Orla Brno-Bohunice a 3. ZŠ Zábřeh. Zde už se týmu nedařilo tak jako v základní skupině a po dvou prohrách obsadil konečné 3. místo.

Díky umístění mezi prvními čtyřmi týmy moravského semifinále si tak tým ZŠ Švermova vybojoval postup do celorepublikového finále, které se koná 26. března v Praze. Tam postoupili z prvního místa hráči Orla Brno-Bohunice a z druhého 3. ZŠ Zábřeh. Na čtvrtém postupovém místě se umístili hráči CVČ Brno-Kohoutovice.

Souběžně s Ligou škol se v Kroměříži hrál také turnaj kategorie Expres ve šprtci. V něm zvítězil Bohumil Feruga (Boskovice), který ve finále porazil Jaromíra Procházku (EX MOST Brno). Na třetím místě se umístil Patrik Procházka (Orel Brno). Jediný zástupce Žďáru nad Sázavou Jaroslav Krejčí se umístil na 14. místě.

Ve Žďáru nad Sázavou zároveň probíhalo již 3. kolo 3. ligy družstev. V Sokolovně se sešlo opět 6 týmů, které sehrály pět utkání. Po odehraných 19 zápasech je i přes jednu porážku v čele Nike team, následovaný Pralesní ligou Škrdlovice na druhém místě a BAHL Žďár nad Sázavou na místě třetím. Celkem se soutěže účastní již 8 týmů.

Bližší informace k soutěžím ve šprtci a pozvánky na akce pořádané pro veřejnost na Vysočině naleznete na http://vysocina.billiardhockey.cz/ nebo na http://www.uhshbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám