Hlavní obsah

Štefan Margita a jeho hosté vzdali hold onkologickým pacientům i těm, kteří o ně pečují

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 23. listopadu se v kostele sv. Šimona a Judy na pražském Starém Městě uskutečnil předvánoční koncert operního pěvce Štefana Margity a jeho uměleckých přátel. Večer byl posledním ze série akcí projektu Klobouk dolů, který pořádají obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius a Projekt 35.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Koncert byl poctou pacientům, kteří bojují s onkologickým onemocněním i zdravotnickým pracovníkům, kteří jim v tomto nelehkém boji pomáhají. Své písně jim jako poděkování věnoval známý tenorista Štefan Margita, který se do projektu Klobouk dolů zapojil již podruhé.

Letos na tento mimořádný večer přizval i další vzácné hosty. Na klavír jej doprovodila jeho dvorní klavíristka Katarína Bachmannová, pedagožka pražské HAMU a uznávaná koncertní a operní hudebnice. Na pódiu se představila i mladá sopranistka Kristýna Vylíčilová. Svou osobitou recitací veršů obohatila koncert noblesní dáma a herečka s podmanivým hlasem Hana Maciuchová. 

Během večera také Štefan Margita předal společně s finančním ředitelem společnosti Editel, Karlem Janouškem, Petře Tesařové šek na padesát tisíc korun. Ta jej převzala za obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius a Projekt 35. Finanční částka poslouží na podporu časné diagnostiky onkologických onemocnění.

Po skončení koncertu se konala autogramiáda Štefana Margity, na které si hosté mohli zakoupit jeho poslední album šansonů vydané v květnu letošního roku pod názvem Mapa lásky. Výtěžek z jeho prodeje, stejně jako ze vstupného na koncert, byl věnovaný na podporu pacientek s rakovinou prsu.

Vánoční charitativní koncert Štefana Margity uzavřel program druhého ročníku projektu Klobouk dolů. Ten společně organizují Dialog Jessenius a Projekt 35.

„Je to naše forma pocty onkologicky nemocným pacientům a poděkování všem, kteří o ně pečují a kteří jim pomáhají,“ vysvětlila Michaela Tůmová, ředitelka Dialog Jessenius, o.p.s. „Obzvlášť bychom chtěli vyzdvihnout lékaře a zdravotní sestry z onkologických zařízení.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám