Hlavní obsah

Štědrý den v brněnské zoologické zahradě

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tradice se mají dodržovat a brněnská zoologická zahrada se této zásady důsledně a ráda drží. Jako každoročně i letos na Štědrý den se otevírá velkým i malým návštěvníkům. V přírodním areálu na Mniší hoře je tak možné užít si sváteční den s celou rodinou.

Foto: Zoo Brno
Článek

„Jako vždy budou připravena speciální komentovaná krmení a setkání, která začnou u levhartů a dále budou pokračovat u pásovců štětinatých, vari černobílých a bizonů. Jejich specifikem bude to, že všechny dárky pro naše zvířata letos vyrobili návštěvníci a příznivci brněnské zoo,“ uvedl mluvčí Zoo Brno Michal Vaňáč.

Nebudou to dárky ledajaké, ale jedinečné enrichmentové hračky, které zvířatům zpestří pro nás sváteční den. (Připomeňme že slůvko enrichment, případně enviromentální enrichment znamená obohacení a zpestření prostředí života živočichů v lidské péči.) Jde např. o využití prostředků či předmětů, které napodobují nebo se přibližují jejich běžnému životnímu prostředí a daným přirozeným potřebám.

„Celý rok pořádáme workshopy výroby enrichmentu z hasičských hadic a konec roku je ideální příležitost tyto aktivity spojit," přiblížil Michal Vaňáč.

Komentovaná krmení a setkání 24. 12. se budou konat: 10:00 – levhart cejlonský, 11:00 – vari černobílý, 12:00 – pásovec štětinatý, 13:00 – bizon. Zájemci se mohou zastavit také u expozice lvů, kde sice nebude probíhat komentované setkání, ale dárek dostanou i tito oblíbenci návštěvníků brněnské zoo. Za příznivého počasí samozřejmě nemůže chybět ani svezení na ponících v Dětské zoo.

Každý rok se brněnská zoo na Štědrý den zapojuje do projektu charitativní organizace Velvet Smile s názvem Maminko, usměj se! I tentokrát do zoo dorazí nemocné a postižené děti se svými rodinami. Budou pro ně připravené dárky, vánoční pohoštění a pochopitelně i procházka či projížďka po zoo a setkání se zvířaty.

A jak bude v následujících dnech otevřeno? 24. 12.: 9:00 – 14:00, 25. – 30. 12. -  9:00 – 16:00, 31. 12. - 9:00 – 14:00 a 1. 1.: 9:00 – 16:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám