Hlavní obsah

Starohradské Valdštejnské slavnosti nabídnou nejen ochutnávku nejlepších vín 

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valdštejnské slavnosti za účasti vévody Albrechta z Valdštejna nabídnou 16. dubna nejen tradiční ochutnávku vín. Při příležitosti starohradských Slavností vína vévoda povolal ty nejlepší pohádkové rytíře z časů dávno minulých ze Starohradských pohádek, aby se utkali ve Velkých rytířských turnajích.

Foto: Staré hrady
Článek

Valdštejnské slavnosti navazují na slavnosti, které se konaly v roce 1934 u příležitosti třístého výročí Valdštejnovy smrti. Konají se jako bienále v lichém roce ve Frýdlantu a v sudém roce v Jičíně (letos 20. -  22. května), každoročně na Starých Hradech u Jičína (16. dubna), dále v Chebu nebo v rámci zámecké zahradní slavnosti na zámku Mnichovo Hradiště. S dobou a osobností tohoto významného ekonoma a vojevůdce se můžete setkat i na dalších kulturních akcích.

Valdštejnské dny vrátí návštěvníky do atmosféry doby Václava Eusebia Albrechta z Valdštejna. Průvod v dobových krojích včetně příjezdu vévody Albrechta z Valdštejna a jeho družiny, historická bitva, trh tradičních řemesel a bohatý kulturní program sestavený z vystoupení dobové hudby, divadel a jiných uměleckých vystoupení provází tyto slavnosti od samého vzniku.

Tradiční starohradské slavnosti vína za účasti vévody Albrechta z Valdštejna a jeho družiny budou na Starých Hradech na programu v sobotu 16. dubna.

Na nádvoří hradu a zámku jsou připraveny ochutnávky nejlepších vín ze sklepů českých a moravských vinařů na vinném jarmarku a dobová kuchyně, to vše za účasti mladého pána Albrechta z Valdštejna ve věku jeho deseti let.  

Vévoda Albrecht z Valdštejna povolal při příležitosti Slavností vína ty nejlepší pohádkové rytíře a bojovníky z časů dávno minulých. Nejudatnější rytíři ze Starohradských pohádek se před Vašimi zraky utkají ve Velkých pohádkových rytířských turnajích.

Nejmenší návštěvníky čeká pohádkové zábava s bytostmi ze starohradských pohádek. 

Reklama

Výběr článků

Načítám