Hlavní obsah

Společenský sál v Brně-Vinohradech zavoněl houbami

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mykologický klub Brno ve spolupráci s Kulturním, vzdělávacím a informačním centrem (KVIC) Brno-Vinohrady uspořádaly ve dnech 24. až 26. září ve společenském sále na Pálavském náměstí 15 v Brně-Vinohradech již 8. ročník výstavy hub.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Houbaři si přišli na své, prohlédnout si mohli téměř 200 druhů hub. Jednotlivé exponáty byly označeny českým i latinským názvem a u mnohých byla uvedena i podrobná charakteristika.

V sobotu 24. září se navíc uskutečnila přednáška Hany Ševčíkové s názvem Houby Vysočiny.

Sváteční houbaři se mohli nejen pokochat pohledem na hřib smrkový, lišku obecnou, bedlu vysokou a další známé a dobré houby, ale poznat i méně známé, ale přesto jedlé a chutné druhy.

Všímavý návštěvník nemohl přehlédnout, že většina hub byla umístěna na bílých ubrouscích, některé však ležely na červených. Jak vysvětlili přítomní mykologové, červenou barvou chtěli autoři expozice zvlášť upozornit na nebezpečné druhy, pro člověka jedovaté, jako je například pestřec obecný nebo jamkatý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám