Hlavní obsah

Soutěžte o nejlepší valašský recept

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistický resort Valachy ve Velkých Karlovicích vyhlásil soutěž o nejlepší valašský recept, který obohatí menu tamní restaurace Vyhlídka. Kuchařky a kuchaři, kteří se chtějí podělit o svůj osvědčený návod vycházející z tradiční valašské kuchyně, mohou recepty zasílat na lanterna@valachy.cz.

Foto: archiv resortu Valachy

K typickým valašským surovinám patří vepřové maso a brambory na různý způsob.

Článek

Uzávěrka je 30. května. „Snad všichni kulináři sní o tom, že podle jejich receptu bude vařit špičkový kuchař ve vyhlášené restauraci. Teď se mohou o splnění tohoto snu pokusit. Odborná porota v čele s šéfkuchařem Vyhlídky Pavlem Václavíkem z receptů vybere jeden, který je podle ní nejzajímavější a má šanci zaujmout milovníky kvalitní krajové kuchyně. Pokrm připravený podle tohoto receptu zařadíme do menu, na jídelníčku bude uveden i se jménem autora. Ten dostane i dvoudenní pobyt pro dvě osoby v našem hotelu v listopadu v době konání 3. ročníku Karlovského gastrofestivalu. Součástí je degustační večeře, při níž předvede svůj um hlavní host gastrofestivalu. Loni jím byl „Ital v kuchyni“ Emanuel Ridi a i letos chystáme účast šéfkuchaře stejně zvučného jména. Odměníme i autory na dalších dvou místech. Věnujeme jim dvoudenní pobyt pro jednu či dvě osoby,“ uvedla Zuzana Vašutová, vedoucí Spa hotelu Lanterna, jehož je Vyhlídka součástí.

Vyhlídka je jednou z prvních zážitkových restaurací ve Zlínském kraji. Zaměřuje se na nabídku degustačních menu pro milovníky vysoké gastronomie. Jedinou podmínkou pro zařazení receptu do užšího výběru poroty je použití typických valašských surovin. Mezi ty tradiční patří například králičí, kůzlečí či jehněčí maso, luštěniny, zelí, brambory či řepa.

„Recept může přinést také neotřelý způsob přípravy a kombinace tradičních surovin. Hledáme zkrátka specialitu, která má místní kořeny a přitom je natolik chuťově zajímavá, že uspokojí i náročné gurmány. Uvítáme také, když autoři připojí příběh svého receptu – kde a za jakých okolností k němu přišli, jaké s ním mají zkušenosti nebo jestli mají speciální fígl pro přípravu jídla,“ doplnil ředitel hotelových provozů turistického resortu Valachy Tomáš Blabla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám