Hlavní obsah

Soutěž Missis Eurobabička České republiky 2015 není jen o zralé ženské kráse

Novinky, Vladimír Tauchman

Missis Eurobabička ČR je soutěž, jež pořádáme pro dámy, babičky, které už mají své cíle, názory a představy o životě. Svým profilem a pravidly se výrazně liší od běžných soutěží.

Foto: Vladimír Tauchman
Článek

Někteří z vás si  kladou otázku, jak tato skvělá soutěž vznikla a jaké měla počátky. V těchto řádcích  se pokusíme na tyto otázky odpovědět. Se soutěží pro babičky začal týdeník Květy a TV Prima. Pořádaly společně tři ročníky soutěže s názvem MISS BABIČKA a to v letech 2001 až 2003. Poté soutěž bez bližšího vysvětlení důvodů skončila.

Protože nám to bylo trochu líto, založili jsme občanské sdružení Eurobabička. Ve stanovách jsme měli podmínku, že členkami mohou být pouze ty, které prošly veřejnou soutěží. Abychom mohli přijímat nové členky, pořádali jsme pro ně od roku 2006 soutěž s názvem Eurobabička. Začátky byly velice skromné, ne vše se nám podařilo, jak bychom si představovali. Ale dokázali jsme se poučit z chyb. Vytvořili jsme nový model založený na zemských kolech, semifinále a finále.

Letošní devátý ročník je již v plném proudu. Po absolvování zemských kol se připravujeme na společné semifinále, které se bude konat 29. srpna v Lázních Bohdaneč, odkud ty nejlepší postoupí do závěrečného finálového galavečera. 

Rádi bychom zde ještě připomněli, že základní výběr z 218 přihlášených dam proběhl z došlých elektronických přihlášek s fotografií, soutěžící také čekal motivační pohovor a zemská kola. 

Většina babiček nepotřebuje řidiče, všude se dovezou samy. Volný čas dokážu využít, no prostě ideálně. Recepty vám dají jedinečné, a jak chutnají? Přece jako u babičky. Když vyhrají, řekněme 100 tisíc korun, podělí celou rodinu a ještě jim zbyde na zadní kolečka. A že by změnily celý svět, to si pište, měli bychom se všichni jako v zemi krále Miroslava, z pohádky  o Pyšné princezně.

A co k tomu dodat? Jedna z těchto dam se opravdu stane královnou, ale královnou  Eurobabiček. Královnou dobré zábavy, šarmu, elegance a hlavně babičkou s dobrým srdcem, na kterou je spolehnutí. Nezáleží z jaké země, zda České republiky, Slovenska nebo Rakouska, protože babičky najdou vždy společnou řeč.

Čtenářům Novinek bychom chtěli představit devět našich letošních semifinalistek a požádat je v diskusi o vyjádření, která z nich by měla získat titul MISSIS SYMPATIE  2015. 

Díky za Vaše názory.

č.1 Jana Tomandl - Vídeň

č.2 Ivana Jarolímková - Ústí nad Labem

č.3 Miroslava Pupíková - Kralupy nad Vltavou

č.4 Dana Křížovská - Malšice u Tábora

č.5 Zdeňka Vítková - Židlochovice

č.6 Ivana Baná - Uherský Brod

č.7 Alena Jeřábková - Hodonín

č.8 Renáta Březinová - Dalovice u Ml. Boleslavi

č.9 Jana Mikulcová - Luhačovice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám