Hlavní obsah

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách pobaví Zámek Ořechov

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vejde se 37 her Williama Shakespeara a 154 sonetů do dvou hodin? A dá se na to pak vůbec dívat? Přijďte se přesvědčit v pátek 20. června na Zámek Ořechov u Uherského Hradiště. Se Souborným dílem Williama Shakespeara ve 120 minutách tam míří Městské divadlo Zlín.

Foto: MDZ

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách je příležitostí pro tři herce.

Článek

Autoři Souborného díla Williama Shakespeara ve 120 minutách Adam Long, Daniel Singer a Jess Winfield dokázali zdánlivě nemožné a napsali svižnou komedii, která nenechá diváka ani na chvíli vydechnout.

„Herci zlínského divadla Pavel Vacek, Zdeněk Lambor a Hana Tomáš Briešťanská nazkoušeli pod režijní taktovkou Jakuba Nvoty komedii, která nemá obdoby,“ potvrzuje dramaturgyně inscenace Michaela Doleželová. „Diváci zažijí něco zcela specifického a výjimečného,“ dodává.

Hra se v současnosti hraje po celém světě, především však v anglicky hovořících zemích. „Český a slovenský národ je ovšem mimořádně vzdělaný. Hra byla inspirovaná jakýmsi výcucem ze Shakespeara, který studenti středních škol vezmou a naučí se na maturitu. Autoři na něj vytvořili proud skečů a gagů. Scénář je absolutně volný v tom, že nepředepisuje, jak se co má udělat, ale co se má udělat. Interpretace předepsaných gagů je pak na každém tvůrci,“ přibližuje vznik představení režisér Jakub Nvota.

Diváci mohou těšit i na zpívání, rap či tanec. „Humor je v inscenaci drsnější, je tam obrovská kontaktnost, neexistuje žádná bariéra mezi jevištěm a hledištěm. Ideální divák tohoto představení je student nebo divák, kterému stále konvenuje studentský přístup,“ uzavírá Nvota.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách je na repertoáru zlínského divadla už třetí sezonu a opakovaně vyprodává divadelní klub Dílna.

Reklama

Výběr článků

Načítám