Hlavní obsah

Sobota bude v Rajhradě ve znamení masopustu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rajhradský masopust se bude slavit v sobotu 25. února. Již v 9.00 hodin se začnou scházet účastníci průvodu maškar u sokolovny. Začátek pochodu je naplánován na 9.30 hodin. V jeho průběhu se s díky přijímají tradiční i netradiční dobrovolné příspěvky a pochutiny pro masopustníky.

Foto: Jiří Smutný

V Rajhradě se lidé umějí bavit

Článek

Na 11.00 hodin je naplánováno vyzvednutí masopustního práva u starosty města. Přibližně ve 14.30 hodin začne na Městečku u kašny taškařice Masopustní soud a poprava čuníka.

Večer bude oslava pokračovat v sokolovně. Ve 20.00 hodin vypukne masopustní tancovačka s veselým doprovodným programem. Po popravě Masopusta dojde ve 21.00 hodin na Babský mlýn, hodinu na to k pochovávání basy a ve 22.30 hodin nastane odmaskování a vyhlášení nejlepších masek.

Ve 23.00 hodin je na programu opět Babský mlýn a o půlnoci soutěž o ceny. Během celé bujaré tancovačky bude vyhrávat skupina LÁSKA. Občerstvení je zajištěno, vstupné činí 90 korun. Všichni v maskách mají vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám