Hlavní obsah

Sníh zasypal také město pod Ještědem

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Liberecku napadlo do pondělního rána místy až dvacet centimetrů sněhu, v Jablonci nad Nisou během víkendu dokonce půl metru. Nadílka tak prověřila zejména řidiče a silničáře.

Foto: Jana Vančatová

Protažené chodníky v libereckém sídlišti Rochlice.

Článek

Jak zaznamenali autoři rubriky Vaše zprávy z regionů, o bílou záplavu neměli nouzi nejen obyvatelé Jablonce nad Nisou, ale i sousedního Liberce.

Hlavní městské dopravní tepny se i přes několikadenní vydatné sněžení podařilo udržet průjezdné. Pokud řidiči nasadili sněhové řetězy, dalo se vyjet dokonce i na Ještěd.

Silnice do Jablonce, kde místy leželo přes metr sněhu, byla průjezdná, bezpečnější však byla doprava tramvají - v obou směrech má čtvrthodinový interval a trvá pouze půl hodiny.

Na některých místech Liberce byly zastávky autobusů natolik zasněženy, že zejména starším osobám ztěžovaly nástup do autobusů. Výjimkou byly nové či rekonstruované zastávky, jež mají nástupiště vyhřívaná. Postupně se dařilo udržovat chodníky (s úklidem mj. pomáhali také pracovníci komunitního centra Kontakt) i protahovat komunikace v odlehlejších částech města.

V centru se podařilo sníh uklidit, obchodní tepny Pražská a Moskevská jsou průchozí.

AUTORSKY PŘISPĚLI: Milan Turek a Jana Vančatová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám