Hlavní obsah

Šlágr korfbalové ligy těsně urval Kolín, první letošní výhry mají Nový Lískovec a Wroclaw

Novinky, Jan Pařík

Předzvěst finále? Na podobné řeči je ještě brzy, korfbalová první liga má před sebou ještě hodně zápasů. Hit nedělního třetího kola mezi dosud neporaženými týmy Kolína a Prostějova B nabídl pravé drama. V něm měl nakonec těsně navrch Kolín, ale není všem dnům konec.

Foto: Jan Pařík

Prostějovská rezerva ( na snímku) padla ve šlágru kola s Kolínem

Článek

Další událost kola představuje první letošní výhra Nového Lískovce, jenž zdolal nejtěsnějším rozdílem Znojmo. První triumf má i polská Wroclaw.

MINITURNAJ V BRNĚ

Tábor pro výjezd na Moravu nedal kádr do kupy, jeho duely s domácím Novým Lískovcem a Znojmem B tak byly kontumovány. V Brně se tak odehrál pouze jediný duel mezi dvěma regionálními rivaly. Domácí korfbalisté se tentokrát sešli v silné sestavě a to jim přineslo první letošní povzbuzení.

Jakub Pernica (hrající trenér, Nový Lískovec): „Hlavní příčinu naší výhry nad Znojmem vidím v tom, že jsme si soupeře nenechali utéct. Také jsme dobře ubránili Patrika Nguyena, na kterého se naše taktika zaměřila. Bylo to napínavé až do konce.“

Brno, KK Nový Lískovec - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 17:16

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Tábor, KC SPŠS  7:0 (kontumace)  

Brno, KK Nový Lískovec - Tábor, KC SPŠS  7:0 (kontumace)

MINITURNAJ VE WROCLAWI

Hráli v zahraniční, přesto šlo o klasické ligové boje. Náchodské béčko a Kutná Hora si ve třetím kole udělaly výživný výlet do polské Wroclawy, kde má domov klub „obranářů“. O zajímavé věci nebyla na polské půdě nouze, jakoby tamější vzduch každou chvíli svědčil jinému celku. V prvním utkání totiž bez větších obtíží přehrála domácí hráče Kutná Hora a zdálo se, že se Středočeši ve Wroclawském hotelu dobře vyspali.

Jenže z pohody Kutnohorské vyvedlo hned další utkání s náchodskou rezervou. V první půli se sice drželi, ve druhé části však odpadli a Náchod si připsal jasný triumf.

Daniel Dousek (trenér, Kutná Hora): „Do Wroclawi jsme autem cestovali čtyři a půl hodiny. Samozřejmě je to dlouhá cesta, ale jeli jsme už v sobotu a udělali si z toho výlet. Díky tomu to bylo celkem na pohodu, i když polští řidiči opravdu nezklamali.“

Wrocław - Kutná Hora, SK Respo  12:22

Kutná Hora, SK Respo - SK Plhov Náchod "B"  6:17

Wrocław - SK Plhov Náchod "B"  24:17

MINITURNAJ V PŘELOUČI (pořadatel Kolín)

Souboj Titánů. I tak by se dal nazvat miniturnaj v Přelouči. V tamější hale se totiž utkaly dva vedoucí týmy tabulky Kolín a Prostějov B, které doplnilo taktéž ambiciózní Brno.

Hned úvodní klání dne znamenalo vrchol. Kolín sehrál s rezervou Prostějova nervydrásající zápas, ve kterém dominovaly obrany nad útokem. Vembloudi proti Hanákům v jednu chvíli prohrávali i o tři koše, jenže nic nevzdali a v závěru duel otočili na 11:10 ve svůj prospěch.

Zdeněk Milichovský (hráč, Kolín): „Kolín měl velkou marodku, mimo byli hned čtyři kluci. Ozvali se mi tedy, zda vypomůžu. Nemohl jsem klub nechat ve štychu a po dvou letech zase vyběhl na palubovku. Jednalo se však o jednorázovou akci, návrat neplánuju. Je super, že jsme obě utkání zvládli i v takové sestavě, o to jsou body cennější.“

Kolín, VKC - Prostějov, SK RG "B"  11:10

Prostějov, SK RG "B" - Brno, KK "B"  18:18

Kolín, VKC - Brno, KK "B"  20:11

Reklama

Výběr článků

Načítám