Hlavní obsah

Šlágr korfbalové ligy těsně urval Kolín, první letošní výhry mají Nový Lískovec a Wroclaw

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předzvěst finále? Na podobné řeči je ještě brzy, korfbalová první liga má před sebou ještě hodně zápasů. Hit nedělního třetího kola mezi dosud neporaženými týmy Kolína a Prostějova B nabídl pravé drama. V něm měl nakonec těsně navrch Kolín, ale není všem dnům konec.

Foto: Jan Pařík

Prostějovská rezerva ( na snímku) padla ve šlágru kola s Kolínem

Článek

Další událost kola představuje první letošní výhra Nového Lískovce, jenž zdolal nejtěsnějším rozdílem Znojmo. První triumf má i polská Wroclaw.

MINITURNAJ V BRNĚ

Tábor pro výjezd na Moravu nedal kádr do kupy, jeho duely s domácím Novým Lískovcem a Znojmem B tak byly kontumovány. V Brně se tak odehrál pouze jediný duel mezi dvěma regionálními rivaly. Domácí korfbalisté se tentokrát sešli v silné sestavě a to jim přineslo první letošní povzbuzení.

Jakub Pernica (hrající trenér, Nový Lískovec): „Hlavní příčinu naší výhry nad Znojmem vidím v tom, že jsme si soupeře nenechali utéct. Také jsme dobře ubránili Patrika Nguyena, na kterého se naše taktika zaměřila. Bylo to napínavé až do konce.“

Brno, KK Nový Lískovec - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 17:16

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Tábor, KC SPŠS  7:0 (kontumace)  

Brno, KK Nový Lískovec - Tábor, KC SPŠS  7:0 (kontumace)

MINITURNAJ VE WROCLAWI

Hráli v zahraniční, přesto šlo o klasické ligové boje. Náchodské béčko a Kutná Hora si ve třetím kole udělaly výživný výlet do polské Wroclawy, kde má domov klub „obranářů“. O zajímavé věci nebyla na polské půdě nouze, jakoby tamější vzduch každou chvíli svědčil jinému celku. V prvním utkání totiž bez větších obtíží přehrála domácí hráče Kutná Hora a zdálo se, že se Středočeši ve Wroclawském hotelu dobře vyspali.

Jenže z pohody Kutnohorské vyvedlo hned další utkání s náchodskou rezervou. V první půli se sice drželi, ve druhé části však odpadli a Náchod si připsal jasný triumf.

Daniel Dousek (trenér, Kutná Hora): „Do Wroclawi jsme autem cestovali čtyři a půl hodiny. Samozřejmě je to dlouhá cesta, ale jeli jsme už v sobotu a udělali si z toho výlet. Díky tomu to bylo celkem na pohodu, i když polští řidiči opravdu nezklamali.“

Wrocław - Kutná Hora, SK Respo  12:22

Kutná Hora, SK Respo - SK Plhov Náchod "B"  6:17

Wrocław - SK Plhov Náchod "B"  24:17

MINITURNAJ V PŘELOUČI (pořadatel Kolín)

Souboj Titánů. I tak by se dal nazvat miniturnaj v Přelouči. V tamější hale se totiž utkaly dva vedoucí týmy tabulky Kolín a Prostějov B, které doplnilo taktéž ambiciózní Brno.

Hned úvodní klání dne znamenalo vrchol. Kolín sehrál s rezervou Prostějova nervydrásající zápas, ve kterém dominovaly obrany nad útokem. Vembloudi proti Hanákům v jednu chvíli prohrávali i o tři koše, jenže nic nevzdali a v závěru duel otočili na 11:10 ve svůj prospěch.

Zdeněk Milichovský (hráč, Kolín): „Kolín měl velkou marodku, mimo byli hned čtyři kluci. Ozvali se mi tedy, zda vypomůžu. Nemohl jsem klub nechat ve štychu a po dvou letech zase vyběhl na palubovku. Jednalo se však o jednorázovou akci, návrat neplánuju. Je super, že jsme obě utkání zvládli i v takové sestavě, o to jsou body cennější.“

Kolín, VKC - Prostějov, SK RG "B"  11:10

Prostějov, SK RG "B" - Brno, KK "B"  18:18

Kolín, VKC - Brno, KK "B"  20:11

Reklama

Výběr článků

Načítám