Hlavní obsah

Skvrňanští dobrovolní hasiči dostali nový terénní automobil

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým terénním automobilem s vysokou užitnou hodnotou Lada Niva se může pochlubit Jednotka sboru dobrovolných hasičů Plzeň-Skvrňany. Klíče od vozu jednotce slavnostně předalo vedení plzeňského centrálního obvodu.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Slavnostní předání vozu se odehrálo v prostorách areálu hasičské zbrojnice ve Skvrňanech, při kterém nechybělo vedle pozvaných hostů ani vedení třetího plzeňského obvodu.

„Máme radost, že se nám podařilo vyčlenit peníze z našeho rozpočtu na tolik potřebný nový vůz, neboť ten stávající byl již na samé hranici použitelnosti,“ říká Jaroslava Maříková, místostarostka MO Plzeň 3 a dodává: „Vždy jsme byli na naše hasiče pyšní, pomohli na mnoha místech, nejvíce si pamatuji na jejich zásah při povodních v Rumunsku. Dostali jsme tenkrát i poděkování tamního starosty obce.“

Tento terénní automobil s pohonem všech kol je určen pro zvlášť těžké provozní podmínky.

„Jsme rádi, že je to opět Lada Niva, se kterou máme jenom ty nejlepší zkušenosti,“ pochvaluje si starosta Hasičského sboru Skvrňany Marek Grollmuss. „Když jsme se před lety zúčastnili humanitární akce v Rumunsku, tento vůz nejenže obstál mezi ostatními světovými značkami, ale jako jediný se bez poruchy vrátil po vlastní ose domů,“ dodává.

„Chtěl bych poděkovat třetímu plzeňskému obvodu za zakoupení nového vozu, který nám pomůže při řešení všech mimořádných události, ať jsou to požáry či povodně, anebo pomůže při zajišťování hasičských sportovních soutěžích a při přípravě mladé generace hasičů, kterou u nás, ve skvrňanské jednotce, vychováváme,“ dodal Vlastimil Malina, velitel skvrňanských dobrovolných hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám