Hlavní obsah

Šipkový klub z Ostrova slaví postup

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šipkový klub Oggy a škodíci z Ostrova slaví úspěch. Vyhráli druhou ligu a od nového ročníku budou hrát v krajské 1. lize.

Foto: Jan Mrenica
Článek

Šipky jsou sportem, který se dostává do podvědomí stále se rozšiřujícího okruhu lidí, ať už jsou to Moderní šipky (s plastovými hroty a elektronickým terčem) nebo Klasické šipky (s ocelovými hroty a sisalovým terčem).

Velká část "svátečních" hráčů, kteří ochutnali vzrušení ze hry v šipky, ať už v nějaké zapadlé hospůdce na českém, moravském nebo slezském venkově, či na "sranda" turnaji pořádaném místními nadšenci tohoto krásného sportu v některém městě, se určitě v životě někdy k této příjemné zábavě vrátí. Někteří na rok, sezónu, jiní na celý život.

I Ostrov u Karlových Varů má své šipkové kluby. Jeden, který dlouhodobě prezentuje hospodskou karlovarskou ligu, hraje pod názvem DC Gorily Ostrov. Druhý ostrovský klub hraje za Českou asociaci kompaktních sportů (ČAKS). Jedná se o celorepublikovou soutěž. Tento klub byl založen v sezóně 2003/2004 kapitánem týmu Miroslavem Ogorkem.

Podle motivu kresleného seriálu s dobrosrdečným tlustým kocourem a zlomyslnými šváby, vznikl i stejnojmenný Šipkový Klub "Oggy a škodíci Ostrov". Prvních pět sezón se Škodíci Ostrov potáceli ve 3. A lize karlovarského kraje.

Po postupu do 2. A. ligy v sezóně 07/08 další rok opět spadli do nižší soutěže. Ale poslední tři roky jsou v klubu znát velké změny, nové tváře, odhodlanost a lepší výsledky. Tato sezóna je pro Škodíky zlomová. Vyhráli 2. A. ligu a od nového ročníku budou v krajské 1. lize bojovat s týmy jako Cheb, Mariánské Lázně, Chodov a další.

Jako vítězové ligy rovněž dostali pozvánku na Mistrovství ČR družstev konanané 16.-17. června ve Valdicích u Jičína, kde změří síly s vítězi 2. ligy v každém českém a moravské kraji. Pro ostrovský klub je to životný úspěch a všichni věří, že ne poslední. Pokud byste se chtěli o týmu dozvědět více, tak vše důležité najdete na webu www.skodiciostrov.cz

Sportu zdar a šipkám zvlášť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám