Hlavní obsah

Sedm týdenních štěňat někdo pohodil pod Nuselským mostem

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebýt všímavé paní, asi by v mrazivém počasí dlouho nepřežila. Sedmička asi týdenních štěňat byla v neděli v krabici pohozena pod pražským Nuselským mostem. Žena okamžitě po nálezu zavolala na trojský útulek opuštěných zvířat Městské policie Praha. Psi jsou už v bezpečí a zdárně přibývají na váze.

Foto: Městská policie Praha

sedmička opuštěných

Článek

Zaměstnanci útulku převezli podchlazená štěňátka do Troje, kde začal boj o jejich přežití. Po prohlídce veterinářem je ošetřovatelé uložili pod infralampy a začali je ve dvouhodinových intervalech krmit.

„Po necelém týdnu to vypadá, že čtyři psí holčičky a tři kluci mají nejhorší za sebou. Nyní už dostávají krmení po čtyřech hodinách. Jedná se o křížence a podle odborníků z nich vyrostou psi střední velikosti do 25 kg váhy. Než si je vyberou a do svých domovů odvezou noví majitelé, rozhodla se městská policie, že bude pro případné zájemce dokumentovat jejich pobyt v útulku,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Každých čtrnáct dní si  můžete na webových stránkách městské policie a útulku pro opuštěná zvířata (www.mppraha.cz a www.upozpraha.cz) prohlédnout, jak se štěňátkům daří a jak rostou.

K novým majitelům by se mohla dostat na Vánoce, konkrétně pak na Štědrý den, kdy budou opět pro veřejnost otevřeny brány psího útulku v Troji.

Reklama

Výběr článků

Načítám