Hlavní obsah

Rychlé šípy dostaly bonbóny z Jordánska

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krabici plnou sladkostí a neobvyklý dopis obdrželi při poslední repríze protagonisti komedie Rychlé šípy Slováckého divadla v Uherském Hradišti. "Už jsme toho od diváků dostali hodně, ale tento dárek nám doslova vyrazil dech," říká představitel Dlouhého Bidla Josef Kubáník.

Foto: Slovácké divadlo

Rychlé šípy se radují z neobvyklého daru.

Článek

A cituje z uvedeného dopisu:

„Milé Slovácké divadlo, přijměte, prosím, pozdrav z Jordánska, země, odkud se každé léto ráda vracím do Hradiště, do Slováckého divadla. Srdečný pozdrav a dík celému souboru a hlavně Tomáši Šulajovi a Davidu Vaculíkovi, jejichž hlasy z Pokrevních bratrů mi dávají zapomenout na tisíce kilometrů, které dělí Jordánsko od Česka a které mě přenášejí z vyprahlých ulic Ammánu do Vašeho divadla. Petra Algsous."

„Myslím, že máme skutečně nejlepší diváky a patří jim za to náš dík,” uzavírá Kubáník.

Rychlé šípy se souborem nastudoval režisér Robert Bellan. Dnes už legendární inscenace se stala okamžitě po premiéře jednou z nejúspěšnějších komedií Slováckého divadla poslední doby.

Není divu, vidět na vlastní oči Mirka Dušína i se svými věrnými přáteli stejně jako zrádné Bratrstvo kočičí pracky se stalo lákadlem nejen na domovské scéně Slováckého divadla, ale i mimo ni.

Nejbližší repríza na domácí scéně proběhne v pondělí 30. října.

Rychlé šípy v číslech:

- 500. reprízu oslaví komedie příští rok

- 17 let od premiéry uplyne 9. října

- 100 000 diváků už má hra na kontě

- 13 dětí se za sedmnáct let narodilo jejich protagonistům

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám