Hlavní obsah

Řidič neuposlechl výzvu policisty a začal ujíždět

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté speciální pořádkové jednotky ve středu v Orlové posilovali noční výkon služby. Na Bezručově ulici se kolem půl desáté snažili zastavit projíždějící vozidlo, řidič však pokyny policistů neuposlechl a začal ujíždět.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté začali ujíždějícího řidiče pronásledovat po místních a účelových komunikacích. Řidič ujíždějícího vozu přeskočil z místa řidiče na místo spolujezdce, z vozidla vyskočil a snažil se utéct. 

"Ve vozidle bez řidiče policisté zadrželi další dvě osoby, konkrétně muže ve věku 25 a 33 let. Vzápětí byl dostižen i řidič," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Policisté zjistili, že šestadvacetiletý řidič nemá za volantem co dělat. Okresním soudem v Karviné mu byl v říjnu 2009 vysloven zákaz řízení na dobu dvou let, do ledna roku 2013.

"Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Porušení zákona bude řešeno formou zkráceného přípravného řízení," dodala Viačková.

V zavazadlovém prostoru byly nalezeny dvě registrační značky a různé nástroje. Policisté mají podezření, že se pocházejí z trestné činnosti. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám